Első harmad

A japánok gyorsan tesztelték Arany Gergely reflexeit, amelyek később a magyar emberhátrány alatt is kiválóan működtek. A harmad közepéhez közeledve, miután kivédezektük a két percet, szinte azonnal fórba kerültünk, de tudtunk élni a lehetőséggel.

A japánoktól egyébként azt kaptuk, amit vártunk: gyorsan korcsolyáztak, és igyekeztek már a semleges harmadban megállítani a magyar támadásokat. Egy ilyen korongszerzés után a 12. percben meg is szerezték a vezetést. Nem sokkal később egy az egyben elmentek a jobb szélen, Aranynak kellett nagyot védenie. Az első lövésnél megtette ezt akkor is, amikor négy perccel a harmad vége előtt ismét emberhátrányba kerültünk, az újabb próbálkozás azonban a kapujában kötött ki. 

Emberhátrányban is ők veszélyeztettek: Stipsicz nyúlt bele a passzba jó ütemben kettő az egy elleni szituációban. Az első harmadban nem igazán találtunk rajtuk fogást, így 2–0-s japán vezetéssel vártuk a folytatást. 

Második harmad

Emberelőnyben kezdtük a második harmadot, de az áttörést ez sem hozta meg. Ezt követően a japán kapusnak az első igazán nagy védést Majoross Barnabás lövésénél kellett bemutatnia, majd Sebők Balázs közeli próbálkozását is hárította. Ekkor azonban ismét kaptunk egy kétperces büntetés, és Arany óriási bravúrja kellett – a háta mögé nyúlva ütötte el a korongot –, hogy ne legyen háromgólos a japánok előnye. Kapusunk további védései után az első sorunk vezetett ígéretes támadást, amely végén Sebők életerős lövése éppen csak elkerülte a kaput. 

Kilenc perccel a harmad vége előtt Majoross korcsolyázott el a szélen, szép csellel becsapta a védőjét, de a korongot már nem tudta kapura lőni. Emberelőnyben ismét csak lehetőségekig jutottunk, a japán kapus nem hagyott rést a hálóba vezető úthoz. Öt és fél perccel a szünet előtt már csak centik hiányoztak ahhoz, hogy a korong áthaladjon a gólvonalon, de ahogy néhány pillanattal korábban, úgy a japánoknak is sikerült tisztázni. 

Nem sokkal később páros kiállítást kaptak a felek, Sárpátki Tamás mehetett a kapura, de nem tudta ellőni a japán kapus mellett. Aranynak is akadt még dolga az utolsó másodpercekben, de alapvetően az első harmadhoz képest feljavult a csapatunk játéka. Jöttek a helyzetek, már csak a gól váratott magára.

Harmadik harmad

Az utolsó játékrész elején kivédekeztünk egy újabb emberhátrányt, ráadásul a kapuvas is velünk volt, amelyről felfelé pattant a japánok lövése. Tíz perccel a meccs  vége előtt fórban próbálkozhattunk, de az eredmény ugyanaz lett: a japán kapus hatástalanította a lövéseinket. 

Hat és fél perccel a végső dudaszó előtt aztán megtört a jég, Galló Vilmos passza után Sebők Balázs járt túl a japán kapus eszén. És ha egy üzlet beindul: két perccel később Erdély Csanád találatával már 2–2 állt az eredményjelzőn, a gólpasszt ezúttal is Galló jegyezte. 

Már csak 17 másodperc volt hátra, amikor ismét jött az első sorunk, az első lövés még kipattant, Sebők azonban újra ráküldte a korongot, ami a hálóban kötött ki. Ezzel pedig a magyar csapat hatalmas hajrával 3–2-re megnyerte a japánok elleni meccset. 

A torna zárónapján a lengyelekkel játszunk 13 órától. 

forrás: jegkorongszovetseg.hu, polskihokej.eu