Fiatalon abbahagyta a sportot, de kilenc év kihagyás után, két évvel ezelőtt újra edzésbe állt. Munka mellett, kevés edzéssel is egyre komolyabb eredmények elérésére volt képes, bizonyítva páratlan tehetségét. Fő versenyszáma a 400 méter..

Egy év után hétpróbában magyar bajnoki II. helyet szerzet 2018-ban. Idén már megnyerte a magyar bajnokságot 5960 pontos nemzetközileg is jegyzett kiváló eredménnyel. Teljesítette a jövő évi atlétikai Európa-bajnokság (Párizs 2020) nevezési szintjét.

Jelenleg legtöbb idejét edzőtáborokban tölti, Budapesten és Székesfehérváron. Télen a törökországi Belekben, majd olasz vagy spanyol edzőtáborokba utazik. Cél, hogy teljesítse az olimpiai kvalifikációhoz szükséges eredményt, melyhez minden esély megvan.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a DVTK versenyzője lettem - nyilatkozta Nemes Rita. - Már serdülő koromban felnéztem a nagy Diósgyőrre. Ide jártam Gimnáziumba, nap, mint nap láttam a stadiont a villamosból és álmodoztam, hogy egyszer én is DVTK-s piros melegítőben edzek. Beteljesült ez az álom is, csak kicsit sokat kellett rá várni. Mindent megteszek, hogy a klub hírnevéhez méltó komoly eredményeket érjek el itthon és a nemzetközi mezőnyben egyaránt. Szeretnék kijutni a tokiói olimpiára, mely felé nagyon jó úton haladok. Természetesen előtte az Eb-n Párizsban jó eredményt szeretnék elérni. Szabó Dezső szakági edzőm irányítja a szakmai munkámat, a világ egyik legjobb hétpróbázó nője Krizsán Xénia az edzőpartnerem, a mindennapi ügyeim elintézésében pedig a menedzseremre, Szász Lászlóra is mindenben számíthatok. Hálás vagyok, hogy a DVTK mögém állt és zavartalanul biztosítja a lehetőségeket a felkészülésemhez. Hajrá, Diósgyőr!