- Eljött a pihenés ideje, hogyan telik a téli szünet?
- Egyelőre leginkább munkával. Hétfőtől csütörtökig Miskei Attilával a németországi Freiburgba utaztunk, ahol Sallai Roland közreműködésével betekintést nyerhetünk egy Bundesliga-csapat heti programjába, és szerdán megnéztük a Bayern München vendégjátékát is. Emellett amíg nem áll össze a jövő évi keret, addig nem lehet teljesen kikapcsolni, hiszen az erősítések meghatározzák a tavaszi szereplésünket. Ezzel együtt igyekszem minél több időt a családdal tölteni, mert az ősz nagy részében a DVTK kötötte le a figyelmemet.

- A szünet legérdekesebb eseményét az igazolások jelentik a szurkolók számára, ezért mindenképpen beszéljünk róla később, de előbb tekintsünk vissza az őszre! Utolsó helyen vetted át a csapatot, most pedig a 9. helyen áll a DVTK. Hogyan értékeled az elmúlt bő három hónapot?
- Szeptember elején gondolkodás nélkül aláírtam volna, hogy a 11 mérkőzésen 16 pontot szerzünk, és a 9. helyen telelünk. Most viszont azt mondom, néhány mérkőzés miatt van bennem némi hiányérzet, ha másként alakul pár apró momentum, akkor még előrébb állhatnánk a tabellán.


- A "székfoglalódban" meglepő módon úgy fogalmaztál, kevesebb gólt kell kapni az ellenféltől. Ha a 11 meccsen 12 kapott gólos átlagot nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy ez sikerült?
- A labdarúgásban is a védekezés minden alapja, előbb ezt kellett rendbe tenni. Egyedül a Fehérvár tudott 3 gólt lőni a kapunkba, három ellenfelünk viszont nem tudott betalálni, így igen a válaszom. Most már azért kell dolgoznunk, hogy a védelem stabilitásának megtartása mellett a másik oldalon minél eredményesebbek legyünk.

- Mit sikerült megvalósítani abból, amit érkezésedkor terveztél?
- A legfontosabb, hogy elhitték a játékosok, sokkal több van bennük, és sok munkával ki is tudják ezt hozni magukból. Ahogy elindultunk felfelé a tabellán, látták, hogy a befektetett energiának tényleg meglett az eredménye. Mindenki a csapat érdekét tartotta szem előtt, és mindent ennek rendelt alá. Bízom benne, hogy újabb az lépcsőfokokat is venni tudjuk.

- Az évzáró mérkőzést követő sajtótájékoztatón is felvetetted, hogy 2 ponttal a vonal fölött, és mindössze 1 ponttal elmaradva a 7. helytől áll a DVTK.
- Annyira kiegyensúlyozott a bajnokság, hogy a 4. helyezett is csak nyolc ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló csapatot. Nekünk nem előre és hátra kell tekintgetnünk, mert akkor elszédülünk a sok forgástól, hanem a pontokat kell gyűjteni.

- A DVTK amióta 12 csapatos az NB I. sorozatban 38, 37, 36, 38 ponttal hosszabbította meg az élvonalbeli tagságát. Gondoltál már arra, hogy durván a pontok fele megvan, és hogyan lehet ezt megduplázni?
- Nem számolgattam, mert mindig a következő mérkőzésre koncentrálok, egyébként sem a kiesés elkerülése a célunk, hanem ettől komolyabb pozícióban szeretnénk végezni.


- Következzen néhány "leg"! Mit tartasz az elmúlt négy hónap legnagyobb sikerének?
- Szerencsére több dolgot is fel tudok idézni. Elsőként említem, hogy a játékosok elhitték, hogy bárkit bárhol le tudunk győzni. Ennek köszönhetők idegenbeli győzelmeink, amit sokan meglepetésként értékeltek. Legalább ekkora siker, hogy visszanyertük a szurkolóink bizalmát, és olyan fergeteges hangulatban tudunk hazai pályán játszani, ami Magyarországon párját ritkítja. Nálunk ünnep minden mérkőzés. Legvégül pedig mondok egy meglepőt, a vereség ellenére a DVSC és a Fehérvár elleni játékunkat emelem ki, mindkét találkozón megmutattuk, nem csak a védekezés és kontrajáték az erősségünk.

- És a másik véglet? Mi a legfájóbb?
- Nem is kérdéses, hogy a kaposvári vereség és a búcsú a kupától. Az okokat nem is kell magyarázni.

- Visszatérve a pozitív oldalra, melyik volt a legemlékezetesebb pillanat?
- Amikor a Kisvárda elleni találkozón visszatértek a szurkolók a kapu mögé, és a csapat olyan teljesítményt nyújtott, hogy visszanyerte a bizalmukat. Majd a lefújás után először ünnepeltünk közösen a táborral. Erre a pillanatra örökké emlékezni fogok.


- A jövő kapcsán beszéljünk először az átigazolásokról! Csapatkapitányunk, Dejan Karan és a háromszoros magyar válogatott Márkvárt Dávid is szerződést hosszabbított, míg a háromszoros albán válogatott Hysen Memolla lett a DVTK első téli igazolása.
- Akik az együtt töltött közel négy hónapban bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és igazi csapatemberek, azokkal szeretnénk szerződést hosszabbítani. Az a legnagyobb erősítés, ha ők itt maradnak, és Benczés Miklós sportigazgatóval nekünk csak a hiányposztokra kell igazolnunk, hogy ne kelljen kényszermegoldásokat alkalmaznunk a kezdőcsapatban. A másik oldalon pedig azok a labdarúgók állnak, akik kevés játéklehetőséget kaptak ősszel. Nem szeretnénk, ha megrekedne a pályafutásuk, ezért őket szeretnénk olyan helyre kölcsönadni, ahol pályára lépnek.

- Hogyan alakul a jövő év elejének programja?
- Idén mindössze két és fél hét a téli szünet, január 3-án kezdődik a felkészülés, hiszen 25-én már bajnokit játszunk. Miskolcon indul a munka, majd orvosi és erőnléti tesztek következnek, 9. és 19. között pedig Cipruson edzőtáborozunk, ahol kiváló körülmények között, és erős ellenfelekkel készülhetünk a tavaszra.
Végezetül minden DVTK-szurkolónak kellemes ünnepeket, és az új évben minél több közösen átélt diósgyőri győzelmet kívánok!

Formatabella a legutóbbi 11 mérkőzés alapján

# CSAPAT J GY D V LG KG GK P
1. Ferencvárosi TC Ferencvárosi TC 11 8 3 0 24 9 15 27
2. Budapest Honvéd FC Budapest Honvéd FC 11 6 3 2 11 7 4 21
3. Újpest FC Újpest FC 11 6 2 3 17 12 5 20
4. Puskás Akadémia FC Puskás Akadémia FC 11 5 3 3 18 14 4 18
5. MOL Fehérvár FC MOL Fehérvár FC 11 5 2 4 15 14 1 17
6. Diósgyőri VTK Diósgyőri VTK 11 5 1 5 12 12 0 16
7. Mezőkövesd Zsóry FC Mezőkövesd Zsóry FC 11 4 4 3 13 10 3 16
8. Zalaegerszegi TE Zalaegerszegi TE 11 3 4 4 15 15 0 13
10. Debreceni VSC Debreceni VSC 11 3 1 7 15 24 -9 10
11. Paksi FC Paksi FC 11 3 1 7 14 24 -10 10
12. Kaposvári Rákóczi FC Kaposvári Rákóczi FC 11 2 0 9 11 21 -10 6