A magyar csapat kalandos úton érkezett meg , sajnos a felszerelés jelentős része elkeveredett a reülés során, így a nulladik nap már komoly erőpróba elé állította a stábot. Szerencsére a csapat hozzáállása és az MJSZ svédországi kapcsolatainak hála sikerült elhárítani a problémákat, megfelelő felszereléssel tudtunk pályára lépni az első mérkőzésen.

Tekintettel arra, hogy a tornán naponta több mérkőzést játszanak a csapatok, így nem három hanem csak két 20 perces  játékrészből állt egy mérkőzés. Az első játéknapon a svéd Täby HC volt az első ellenfél. Az első félidő nem indult jól a mieink szempontjából , a harmadik percben már hátrányba kerültünk, és a sok emberhátrányos  helyzet miatt végül 3-0 zártuk a játékrészt. Szépíteni sikerült Dobos Bendegúz jóvoltából, de a végeredmény 4-1 lett a svédeknek. Gyors bekapott góllal kezdődött a nap második mérkőzése is a finn Porin Asset ellen. A második félidőben  sokáig emberelőnyben játszhattunk, amit gólra is váltott Hegedűs, a hajrá azonban a finneknek jött ki jobban, így a javuló játék ellenére a 2-1-es vereséget szenvedtük.

A torna második napját a magyar válogatott a MODO Hockey ellen kezdte. A meccs negyedik percében Szalay Boldizsár talált be, majd a hazaiak az emberelőnyt kihasználva egyenlítettek. Nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen Horváth Bence gólja révén a mieink ismét átvették a vezetést. A második félidő elején ismét sikerült egyenlítenie a MODO-nak. Dobos Mihály Bendegúz szerezte a harmadikat, majd a meccs 14. percében Alapi Márton is betalált. Megszereztük az első győzelmünket a tornán. A svéd SDE Hockey ellen folytattuk, ahol a sok emberelőny ellenére csak a második félidő hozta a gólokat, sorrendben ötöt lőttünk és egyet se kaptunk, gólszerzőink Ivády, Farkas(2), Simon és Dobos voltak. A szombati nap utolsó meccsét a svéd IF Björklöven ellen Alapi Márton góljának köszönhetően mi keztünk jobban. Az ellenfél egyenlíteni tudott, hosszabbítás következett, ahol a svédek tudtak betalálni. A vereség ellenére egy pontot szereztünk, ami azt jelentette, hogy a csoport 3. helyén végeztünk és másnap a negyeddöntőben folytathattuk.

A MODO Kupa harmadik napján a magyar válogatottra csak egy meccs várt, amennyiben megnyeri a reggeli összecsapást a Svedjeholmens ellen. A vezetést a svédek szerezték meg a 11. percben, a második játékrészben viszont Kiss Ádám góljával egyenlítettünk. Bő egy perc elteltével már vezettünk, Antal Barnabás megszerezte, majd Nádasy Márton tovább növelte a vezetést, amit nem engedtünk ki a kezünkből, így elődöntőbe jutott a magyar csapat.

A torna utolsó napján  Galló Vilmos korábbi együttese a Timrå IK-val korosztályos csapata várt ránk. A kezdés nem sikerült a legjobban, a svédek szereztek gyorsan vezetést, de a játékrész közepén fordítottunk Deák Márton és Horváth Donát góljaival.  A második játékrész kezdetén jobban támadtak a svédek, hat perc után kiegyenlítettek. A játékrész közepén Kocsis Botond gólját azonnal megválaszolták, így 3-3-as döntetlennel várhattuk a hajrát. Alapi Márton betalált három perccel a vége előtt, az előnyt megőriztük, így idén is döntőbe jutott a magyar csapat.

A döntőbeli ellenfél az eddig hétből hét mérkőzést megnyerő AIK Stockholm volt, a svéd csapat hibátlan mérleggel nyerte meg csoportját és jutott a döntőig, mérközésenként átlagban közel 5 gólt szerezve. A mérkőzést nagyon erősen kezdett a svéd csapat az első játékrészben kétszer annyit lőttek kapura, de gólt mégis a magyar csapat szerezett a 7. percben Alapi Márton révén. A második játékrész elején emberhátrányba kerültünk, amit ki is használt ellenfelünk, de nem sokat kellett várni a magyar találatra, a 8. percben Nádasy Márton betalált. Időt kért ellenfelünk, de ez sem segített, az egy gólos előnyt megőrízte a magyar csapat a mérkőzés végéig. Így a magyar jégkorong történelmében első alkalommal megnyerte a MODO Kupát az U16-os válogatott.

A torna magyar érdekeltségű jegyzőkönyvei ezen a felületen érhetőek el.

A keret

Pozíció Név   Klub
Kapus Csibi Dávid IOGJA
Kapus Hegedűs Levente DVTK Jegesmedvék
Hátvéd Bajkó Botond IOGJA
Hátvéd Deák Márton IOGJA
Hátvéd Farkas Olivér DVTK Jegesmedvék
Hátvéd Horváth Donát Mjölby HC, Swe
Hátvéd Ritecz Richárd UTE
Hátvéd Szalay Boldizsár DVTK Jegesmedvék
Hátvéd Szabó Péter IOGJA
Csatár Alapi Márton IOGJA
Csatár Antal Barnabás UTE
Csatár Dobos Mihály Bendegúz PHC
Csatár Horváth Bence KalPa Kuopio, Fin
Csatár Ivády Milán Óbuda HA
Csatár Kiss Ádám IOGJA
Csatár Kocsis Botond DVTK Jegesmedvék
Csatár Nádasy Márton Óbuda HA
Csatár Simon Levente UTE
Csatár Weidemann Márk MAC

Stáb

Mayer Péter vezetőedző
Mihály Jenő másodedző              
Balázs Csongor kapusedző
Balázsi László felszerelésmenedzser
Orosz Dávid fiziotarapeuta         
Kramer Ádám csapatvezető

forrás: jegkorongszovetseg.hu