- Mi az, ami először eszébe jut a DVTK 2019-es évéről?
- Szurkolóként a hangulat, amikor focistáink 3-0-ra legyőzték az Újpestet a tavaszi idényzárón, vagy december 15-én a bajnoki címvédő Ferencváros elleni atmoszféra, annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk. 
Vezetőként pedig három fontos mérföldkő, amihez elérkeztünk 2019-ben.Ha időrendben haladunk, akkor az első az, hogy a tavalyi évben - az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatásával - a nagy budapesti egyesületekhez hasonlóan kiemelt sportegyesület lett a DVTK, ezzel mi lettünk immáron nem csak a legnépszerűbb, hanem 2600 felnőtt és utánpótlás sportolóval a legnagyobb régiós sportklub is.
A klub életében kiemelt jelentőségű esemény volt, hogy a Double Pass belga tanácsadó intézet által készített jelentés alapján a DVTK Labdarúgó Akadémia bekerült az ország legjobb hat utánpótlás-nevelő műhelye közé. Többek között ennek az eredménynek, valamint az auditot követő sportszakmai és háttérmunkának köszönhetően sikerült szintén az EMMI-vel aláírnunk a 2019-es év végén a kiemelt akadémiai státuszt az elkövetkező 4 évre biztosító szerződést, ami az anyagi lehetőségeken felül nem csak komoly elismerés a klub történetében, hanem egy óriási lehetőség és hatalmas felelősség is számunkra.
A harmadik mérföldkő a DVTK Medical Center felépítése, amelynek átadásával a DVTK lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is rendelkezik, amely az egész észak-magyarországi régió diagnosztikai és rehabilitációs szükségleteit ki tudja elégíteni.

- Hogyan értékeli a csapatsportágaink teljesítményét?
- Kezdjük a legnépszerűbb sportággal, a férfi labdarúgással. A tavalyi évben az egész mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával sikerült kiharcolnunk az első osztályban maradást, de sajnos az a fejlődés, ami tavasszal elindult, az ősszel már nem folytatódott megfelelően, ezért változtattunk a szakmai stáb összetételén.
Fezckó Tamás kinevezése jó döntésnek bizonyult, a csapat hamar visszanyerte a közönség bizalmát és egyre jobb játékkal örvendezteti meg a szurkolókat. Kis szerencsével - ha nincs a PAFC elleni utolsó percben bekapott gól, vagy ha Debrecenből elhozunk legalább egy pontot - akár előrébb is állhatnánk a tabellán, de összességében nem vagyok elégedetlen a látottakkal. Benczés Miklós, sportigazgató pedig jelenleg is azon dolgozik, hogy a szakmai stáb elképzelései alapján megerősítse a keretet, ehhez a klubvezetés részéről igyekszünk a feltételeket biztosítani.
Ha minden a terveink szerint alakul, akkor elérhetjük, hogy az év végére stabil középcsapat lesz a DVTK, és bár tudjuk, hogy a többi klub sem fog a babérjain üldögélni, a következő bajnoki évben szeretnénk egy még merészebb álmokat szövögetni.
Női labdarúgóink a tavalyi bajnokságban megismételték az egy évvel korábbi remek eredményüket, az őszi teljesítményük pedig minden várakozást felül múlt, a bajnoki címvédő Ferencvárost is sikerült legyőzniük, kíváncsian várom a folytatást.
A jégkorongozóink tavaly megtapasztalhatták, milyen erős a szlovák élvonal, ezért a jelenleg is futó bajnokság előtt ők is változtatni kényszerültek, új edző és új játékosok érkeztek, ez úgy néz ki, szintén jó döntésnek bizonyult, hiszen folyamatosan vagy rájátszást, vagy selejtezőt érő pozícióban vannak, és az eddigi teljesítményük alapján minden esélyük meg van arra, hogy ott is maradjanak. Sok szép bravúros győzelmet élhettünk át együtt a jégcsarnokban is. Ráadásul idén január 18-19-én mi rendezzük a Magyar Kupa négyes döntőjét.
A kosárlabdázóink egy bajnoki ezüstéremmel örvendeztették meg a szurkolókat a tavalyi esztendőben, és csak egy hajszál választotta el a csapatot, hogy ne az Európa Kupában (ahol a csoportkörből tovább is jutottak a lányok), hanem az Euroligában szerepeljenek, a csapat véleményem szerint jó úton halad a felé, hogy belátható időn belül méltó vetélytársa legyen a hosszú évek óta egyeduralkodó Sopronnak. Végül, de nem utolsó sorban, röplabdázóink megcélozták az Extraligát és jelenleg minden esély megvan arra, hogy ők is a legmagasabb szinten szerepeljenek.

- Hogyan látja az egyéni sportágakat?
-
Bevallom, amikor szűk 10 esztendeje Diósgyőrbe érkeztünk, nem gondoltam volna, hogy ennyi sportág fog majd hozzánk tartozni, de ma már kijelenthetem, hogy többségi tulajdonosunkkal, Leisztinger Tamással együtt mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a DVTK elfoglalta méltó helyét a sportegyesületek között. Nem szeretnék senkit kiemelni, talán elég, ha csak annyit mondok, hogy a legnagyobb eredményünk az, hogy a számtalan felnőtt és utánpótlás országos bajnoki cím és dobogós helyezés mellett, ma már nemzetközi versenyek dobogóin is egyre többször megjelenik a klub címere. Nagy vágyunk, hogy legyen diósgyőri sportoló az olimpián, aki nem csak minket, hanem az egész nemzetet képviseli majd. Remélem, hogy ez már idén sikerülhet, de még jelenleg nem elvárás. 2024-ben viszont már az lenne a meglepő, ha nem lenne sportolónk Párizsban. 

- Nyilván fontos, hogy a felnőtt sportolóink milyen eredményeket érnek el, de hogyan látja jelenleg az utánpótlás helyzetét?
- Amikor 2600 sportolóról beszélünk, a döntő többségük még utánpótlás korban van. Az elmúlt években mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a szülők nyugodt szívvel merjék ránk bízni a gyerekeiket. Apaként én is tudom, hogy ez mennyire fontos.
10 éve még roskadozó, dohos öltözőkben kellett öltözniük a gyerekeknek, pályáink sem nagyon voltak, a szakemberekről - masszőrökről, fizioterapeutákról, vagy dietetikusokról - nem is beszélve. Bőven volt lemaradásunk, amit be kellett pótolni. Ma már Diósgyőrben egy minden igényt kielégítő edzőközpontban készülhetnek a fiatal labdarúgók, ahol nem csak a sportra, hanem az egészséges táplálkozásukra is külön odafigyelünk. És ugyanez vár az idei évben az egri és a salgótarjáni fiatalokra is.
A jégkorongozók is sokat tudnának erről beszélni, az elnök Egri István és kollégái munkájának köszönhetően ma már ott is minden a legnagyobb rendben van, és hamarosan a kosárlabdázó és röplabdázó gyerekek is megkapják azt a központot, amit megérdemelnek. 2019-ben a birkózók is birtokba vehették az új központjukat és azon vagyunk, hogy minden sportágunkban megfelelő körülmények várják a sportolni vágyókat.
Büszkék vagyunk rá, hogy rengeteg utánpótlás válogatott játékosunk van, ugyanakkor tudjuk azt is, hogy nem lesz mindenkiből NB I.-es, vagy felnőtt válogatott játékos, de bízunk benne, hogy ők is olyan alapokat kapnak, ami által egészséges, sportszerető felnőtt válik belőlük. Ez az a terület, ahol a munkát sosem lehet befejezettnek nyilvánítani, hiszen mindig lehet hová fejlődni, és mi szeretnénk is tovább fejlődni.

- Nézzünk előre. Mi várható 2020-ban?
- Mindenekelőtt szeretnénk méltóképpen megünnepelni a klub alapításának 110 éves évfordulóját. Bár hivatalosan február 6-án ünnepeljük az évfordulót, egész évben készülünk különböző meglepetésekkel.
A már meglévő infrastruktúránk az idei évben is tovább bővül. A multifunkciós sportcsarnok építése a terveknek megfelelően halad, ha minden jól megy, az idei esztendő végén át is tudjuk majd adni.
Hamarosan elkészülnek az egri és a salgótarjáni labdarúgás utánpótlását teljes körűen kiszolgáló edzőközpontok, és a diósgyőri edzőközpontban is fel fogunk avatni két új füves edzőpályát. Nem sok időnk lesz a pihenésre 2020-ban sem. Újult erővel, 110 év erejével kezdtük el az évet. Ha minden tervünk sikerül, akkor sok örömet fogunk majd szerezni a DVTK szurkolóinak, tulajdonosainak és partnereinek.