- Ezek az intézmények átfogóan gondoskodnak a fiatal sportolók felkészítéséről, versenyeztetéséről, megszervezik a rendszeres sportegészségügyi vizsgálatukat és állapotfelmérésüket, illetve sportpszichológiai ellátásukat. Egyúttal segítséget nyújtanak a tankötelezettség teljesítése és az élsport összehangolásában, ezzel egyengetve sportolói életpályájukat és biztosítva a minőségi utánpótlás-nevelést - nyilatkozta korábban Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) sportért felelős államtitkára.

- A Double Pass belga tanácsadó intézet által készített jelentés alapján a tavalyi esztendőben a DVTK Labdarúgó Akadémia bekerült az ország legjobb hat utánpótlás-nevelő műhelye közé. Többek között ennek az eredménynek, valamint az auditot követő sportszakmai és háttérmunkának köszönhetően sikerült az EMMI-vel aláírnunk a 2019-es év végén az államilag elismert akadémiai státuszt az elkövetkező 4 évre biztosító szerződést, ami az anyagi lehetőségeken felül nem csak komoly elismerés a klub történetében, hanem egy óriási lehetőség és hatalmas felelősség is számunkra - fogalmazott szerdán megjelent évindító interjújában Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

- Az első a köszönet szava, hiszen nagyon sokan dolgoztak azért ebben a klubban, hogy megvalósulhassanak az idei eredmények, amiket Sántha Gergely elnök úr is kiemelt. Nagyon fontos lépés volt a futballszakma életében, hogy államilag elismert akadémiai rangra emelkedtünk. Nem csak a támogatás miatt, hanem ez tényleg egy komoly szakmai elismerés. Ebben a klub összes dolgozójának a munkája benne van. Nem csak a sportszakmában dolgozóké, hanem például az egészségügyi stábé, a háttérben dolgozó marketing- és kommunikációs kollégáké, a gazdasági osztályon dolgozóké, vagy éppen a pályamunkásoké és a takarító személyzeté is. Ez egy közös munka eredménye. De ne feledkezzünk el azokról sem, akik a korábbi években dolgoztak az akadémián, hiszen mindenki hozzá tudott tenni ahhoz, hogy ezt a sikert elérjük. Köszönöm minden korábbi és jelenlegi dolgozónk munkáját! A DVTK egy nagyon dinamikusan fejlődő klub, és pont ez az, ami nem teszi lehetővé azt, hogy most megálljunk ünnepelni, hiszen újabb kihívások előtt állunk, ezért minden kollégámat arra kérem, hogy ezzel a szakmaisággal és motivációval folytassuk a megkezdett utat, hogy a további céljainkat is elérjük - nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

Az államilag elismert labdarúgó sportakadémiák

  • DVTK Labdarúgó Akadémia
  • Debreceni Labdarúgó Akadémia
  • ETO FC Győr
  • Puskás Akadémia FC
  • Ferencvárosi TC
  • Budapest Honvéd FC
  • Illés Akadémia Szombathely
  • MTK Budapest
  • Kisvárda FC
  • Vasas Kubala Akadémia