- Milyen volt az utazás?
- Kiválóan szervezett. Koránkelő vagyok, persze fél négykor ritkán csörög az óra. Az utazásból leginkább az maradt meg, hogy nagy meglepetésmre, Ferihegyen összefutottunk az athéni kosármeccsre utazó Diósgyőr-szurkolókkal, akik jó utat és sok sikert kívántak.

 

- Folyatassuk az alapokkal! Miért szükséges télen edzőtáborba utazni?
- Ilyenkor két fontos feladat előtt áll az edzői stáb: fel kell készíteni a csapatot a tavaszi folytatásra, illetve be kell integrálni a közösségbe az új igazolásokat. Az utóbbi sokkal gyorsabban és eredményesebben történik, ha sok időt töltenek együtt a csapattársak, míg a pályán a taktikai felkészülés hatékonyabb, amikor megfelelő időjárási körülmények között lehet dolgozni. A stáb és az egész csapat nevében köszönöm a klubvezetésnek, hogy megteremtették a téli edzőtábor lehetőségét.

- Az ördög ügyvédjében felmerül a kérdés, Miskolcon nem tökéletesek a körülmények?
- Valóban tökéletesek egy kivételével, amire nincs ráhatásunk: a téli időjárás miatt a pályák felülete fagyott, és a csúszós gyepen nagyobb a sérülésveszély. A taktikai csiszolása, esetleg új elemek beépítése időnként megkívánja, hogy a stáb megállítsa a játékot, és a hibajavítás érdekében újra és újra elmagyarázza a játékosoknak a tennivalót. Kemény mínuszokban sokkal kevésbé tudnak az izzadt labdarúgók erre figyelni, mint kellemes időjárásban. Elkezdtünk valamit, ami úgy tűnik, hogy működik, de minden nap, minden edzésen tovább kell fejlődni.

- Még mindig az ördög ügyvédjeként: a jóhoz könnyű hozzászokni, nem lesz negatív hatású hazatérni a kiváló gyepről a magyar télbe?
- A bajnoki mérkőzéseket jó minőségű, fűtött pályákon játsszuk, amire éppen Cipruson igyekszünk felkészülni. A DVTK Stadion gyepét nem szabad a hétköznapokon tönkretenni, azt a hétvégi ünnepre, a bajnoki mérkőzésre tartogatjuk, hogy minél jobb játékkal szolgáljuk ki a szurkolókat. 

- Miért Ciprusra esett a választás?
- Ahogy szó esett róla, ideális időjárási körülményeket kerestünk. Minden eddiginél korábban kezdődik a bajnokság, így még a tavalyinál is korábban utazott egy héttel edzőtáborba a csapat. Az előző évben kiderült, hogy januárban Törökországban túlságosan szeszélyes az időjárás, míg én 2018 elején a saját szememmel is meggyőződtem róla, hogy Cipruson ekkor már szinte itt a tavasz.

- Ezek szerint nem ismeretlen előtted Ciprus.
- A lányom párja, Sallai Roland az APOEL Nicosia labdarúgója volt, és akkor többször meglátogattam őket. Sőt, a korábbi klubom, a Honvéd felkérésére készítettem egy elemzést az akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő APOEL felépítéséről, az akadémia és az első csapat működéséről. Valóban jól ismertem a körülményeket, és mindenképpen javasoltam ezt a helyszínt, amikor kikérték a véleményem.

 

- Az edzőtáborban három felkészülési mérkőzést játszik a DVTK Cipruson, most vasárnap ás jövő szombaton. Ez már a bajnoki ritmus?
- Az első felkészülési mérkőzés biztosan nem az, hiszen először lépünk pályára, és igyekszünk a fiataloknak is játéklehetőséget adni. Szeretnénk látni, hogy teljesítenek az első csapatban. 
A szó szoros értelmében egyik sem tétmérkőzés, ugyanakkor igenis megvan a tétje, mert most mutathatja meg mindenki, hogy helye van a kezdőcsapatban, és szeretnénk viszontlátni azokat a játékelemeket, amit gyakoroltunk, hiszen éppen ezért jöttünk. 
Nagyon fontos a hibajavítás, ezért rögzítjük Cipruson is az összes edzést, amit utána kielemezzünk. És ezért utazott velünk Pajkos János is, aki ebben a 11 napban nem az ellenfelet térképezi fel, hanem hatalmas tapasztalatával segíti a munkát. Feczkó Tamás vezetőedző őszintén kíváncsi mindenki véleményére, így biztosan most is nagyszerű szakmai viták várnak ránk a stábértezleteken.

DVTK edzőtáborba utazó kerete

Kapusok
1.    Antal Botond
2.    Bukrán Erik
3.    Danilović, Branislav

Mezőnyjátékosok
1. Brković, Dušan
2. Cortés, José
3. Egerszegi Tamás
4. Farkas Marcell (a DVTK LA növendéke)
5. Hasani, Florent
6. Iszlai Bence
7. Ivanovski, Mirko
8. Karan, Dejan
9. Kiss Tamás
10. Korbély Kristóf (a DVTK LA növendéke)
11. Márkvárt Dávid
12. Memolla, Hysen
13. Orosz Donát (a DVTK LA növendéke)
14. Orosz Marcell (a DVTK LA növendéke)
15. Polgár Kristóf
16. Rui Pedro
17. Shestakov, Serhii
18. Szűcs Kornél (a DVTK LA növendéke)
19. Tabaković, Haris
20. Tamás Márk
21. Tóth Borisz (a DVTK LA növendéke)
22. Vági András
23. Zsiga Máté (a DVTK LA növendéke)

A DVTK téli programja

2020. január 3., péntek
14:00 A felkészülés kezdete

2020. január 8., szerda
Edzés, majd indulás Budapestre

2020. január 9., csütörtök
Az edzőtábor kezdete (Ciprus, Ayia Napa)

2020. január 12., vasárnap
14:00 (CET) Onisillos Sotira (ciprusi 2. osztály) - DVTK

2020. január 18., szombat
??? - DVTK
16:00 (CET) Górnik Zabrze (lengyel 1. osztály) - DVTK

2020. január 19., vasárnap
Az edzőtábor vége, utazás haza (Ayia Napa, Larnaca, Budapest, Miskolc)

2020. január 25., szombat
17:00 ZTE - DVTK