- Egy edzőnek mindig nehezebb szezon közben átvenni egy csapatot, mint az idény elején. Miért döntött mégis úgy, hogy visszatér a DVTK Jegesmedvék kispadjára?
- Azért tértem vissza, mert szeretem a klubot. Ez a legfontosabb indok. Ezen felül pedig imádom Miskolcot, a játékosokat és a szurkolókat is. Ahogy már korábban is mondtam, ha csak a szakmai indokokon múlott volna, akkor nem távoztam volna az előző szezon végén. Haza kellett térnem a családomhoz, de ez idő alatt is követtem a csapatot és magamat is folyamatosan képeztem. Szeretem tudni az aktuális hokitrendeket, amiket megpróbálok átültetni az adott csapatom játékába. Most kaptam még egy lehetőséget, hogy a DVTK Jegesmedvéket irányítsam és úgy éreztem, hogy vissza kell térnem oda, ahol korábban nagyon jól éreztem magam.

- Pénteken érkezett Magyarországra, szombaton megvolt az első közös edzés, majd vasárnap már a Slovan Bratislava otthonában az első mérkőzés is. Mik az első napok tapasztalatai?
- Az első edzésen próbáltam a játékrendszerem alapjait megismertetni a játékosokkal. A pozsonyi végeredmény miatt nem voltam boldog, de a játék egyes elemeivel elégedett voltam. Egy edző nem csak akkor lehet elégedett, ha a csapata nyer, ezért nem a meccs eredményéből indulok ki. Egy új szisztémát kezdtünk el kialakítani, ezt már vasárnap is alkalmaztuk. A játékosok jól reagáltak erre. Ez a meccs arra is jó volt, hogy teljes képet kapjak arról, hogy mik azok a területek, amiken még többet kell dolgoznunk a következő napokban. Értelmes játékosaim vannak, megbeszéltem velük ezeket a javítandó területeket és ők is elszántak, hogy jobb játékosokká és csapattá váljunk.

- Jelenleg milyen állapotban van a csapat?
- A csapatot illetően a legfontosabb dolog, hogy a sérült játékosok mielőbb felépüljenek. A szezon során láthattuk, hogy ha a közel teljes keret rendelkezésre áll, akkor milyen nagy potenciál van ebben a csapatban. Nem szabad hagynom, hogy a jelenlegi rosszabb széria hatással legyen a játékosok moráljára. Fontos, hogy motiváltan tegyük a dolgunkat, az eredmények pedig javulni fognak. Jelenleg a fiatalabb játékosok sok jégidőt kapnak, most rajtuk a sor, hogy bizonyítsanak nekem és a stábnak.

- A héten három mérkőzés következik, majd jövő héten a válogatott szünet miatt nem rendeznek bajnoki fordulókat. Mik a tervek ezekre a napokra, hetekre?
- A megszokott dolgoktól nem térünk el. Keményen fogunk dolgozni az edzéseken és sokat fogunk videózni, hogy felismerjük a hibáinkat és ki is tudjuk őket javítani. A játékosok sok időt fognak eltölteni az irodámban a képernyő előtt. Úgy tűnik, hogy a nemzetközi szünet után a sérült játékosok felépülhetnek. Ha ez így lesz, akkor akár teljes kerettel és újult erővel megkezdhetjük az alapszakasz hajráját, valamint a középszakaszt.

- Hét mérkőzés van hátra az alapszakaszból, majd következik a tíz meccsből álló középszakasz. Milyen célokkal vághatunk neki a bajnokság ezen szakaszának?
- A legfontosabb célom, hogy a megfelelő módon játszunk a meccseken. Ez azt jelenti, hogy abban a stílusban, abban a rendszerben kell játszanunk, amit elterveztem. Az edzőt mindig az eredmények minősítik, így persze az is fontos szempont, hogy minél több pontot begyűjtsünk, de ez csak úgy fog megtörténni, ha sikerül a rendszerünk szerint játszani. Rengeteg motivációt merítünk az elmúlt évből, amikor egy remek alapszakasz után a folytatás nem sikerült. Idén megvan az esélyünk, hogy másként alakuljon a szezonunk. Az előző szezonból maradt egy befejezetlen ügyünk, szerintem több játékos is hasonlóan érez, mint én. Éppen ezért idén azt szeretnénk, hogy hosszúra nyúljon a bajnoki szereplésünk.