A ZTE elleni találkozó 3 pontja már zsebben van, de lehet-e hosszú távú hatása is a sikernek? - tettük fel az első kérdést Feczkó Tamás vezetőedzőnek.

- Az elmúlt időszakban nagyobb hangsúlyt helyeztünk a támadásvezetésre, és pozitív visszacsatolás a játékosoknak, hogy azokból az akciókból szereztünk gólt, amit sokat gyakoroltunk - válaszolt Feczkó Tamás. - Önbizalommal telve az első másodperctől a lefújásig csak a győzelemre koncentráltak, ilyen magabiztos játékot még nem láttam tőlük. Ám nem előzmény nélküli ez a teljesítmény, a 10 mérkőzéses, azaz szinte egy teljes körös formatabellán a 3. helyen állunk.

Szombaton 17 órától hazai pályán játszik a DVTK. Hogyan lehet átmenteni a zalaegerszegi formát? - folytattuk.

- Nagyon vártuk már, hogy ismét hazai pályán, a saját közönségünk előtt játszhassunk - osztotta meg a DVTK vezetőedzője. - Egy teljesen más mérkőzés vár most szombaton ránk. A ZTE egy passzolós, focizni akaró csapat, ennek köszönhetően alakult ki egy élvezetes mérkőzés, a Kaposvár viszont teljesen más stílusban játszik, a direkt támadásvezetés, a támadó harmadba felívelt labdák jellemzik őket. Emiatt nagyon sok párharc alakul ki, ami a foci helyett a küzdelmet helyezi előtérbe. Időnként minden mindegy alapon vetik magukat bele a támadásba, hiszen nagy veszíteni valójuk nincs, így sok helyzetet alakítanak ki. Sok csapatot akaratban felülmúlnak, Diósgyőrben azonban minimális elvárás - nem csak hazai pályán -, hogy nálunk egyik ellenfél sem akarhatja jobban a győzelmet.  Azt kértem a játékosoktól, hogy a mi játékunk domináljon, ugyanakkor fel kell vennünk a kesztyűt a felívelt labdák begyűjtésekor, párharcerősnek kell lennünk.

Ősszel kereken 20 lövést eresztettek meg a diósgyőriek az ellenfél kapujára, mégis 2-0-ra győzött a Kaposvár.

- Minden ellenfelünket tiszteljük, a Kaposvárt sem vesszük félvállról. Mindenki emlékszik az őszi mérkőzésre, és láttuk a PAFC elleni múlt heti találkozójukat, ahol gólokkal győzhettek volna, ami kellő óvatosságra int.

Az új igazolások közül Kiss Tamás kezdett Zalaegerszegen, míg José Cortés és Egerszegi Tamás csereként állt be. Molnár Gábor és Hysen Memolla akár most szombaton is debütálhat, miként Iszlai Bence is letöltötte eltiltását.

- Kellemes gondjaink vannak, de a téli átigazolási időszakban Benczés Miklóssal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden poszton versenyhelyzetet teremtsünk. Ez megvalósult, az edzéseken is lehet érezni ennek a pozitív hatását, mindenki bizonyítani akarja, hogy a kezdőcsapatban a helye. Most már a kispadért is meg kell küzdeni - osztotta meg a sportszakember.

A Kaposvár Igors Tarasovs, Antun Palić és Dinko Trebotić személyében három játékossal erősítette meg télen a keretét.

- Az igazolásokból is látszik, szombati vendégeink nem mondtak le a bennmaradásról, a lett válogatott Igors Tarasovs, a magyar bajnok Dinko Trebotić, valamint a horvát és moldáv bajnok Antun Palić biztosan nagy erősítést jelent számukra. Biztosan elkezdenek majd kapaszkodni az egymás elleni találkozót követő hetekben - mosolygott a szakvezető.

A DVTK-ban 12 játékos talált be az ellenfél hálójába, miután a ZTE ellen Polgár Kristóf és Florent Hasani is feliratkozott a góllövő listára, igaz, senki nem lőtt háromnál többet.

- A legjobb az lenne, ha az egyik támadó igazán megszórná magát, a többiek pedig megtartanák a jelenlegi gólszerzési ütemet. Az biztos, nehéz ellenünk felkészülni, mert bárki tud gólt szerezni, a zalaegerszegi kezdőből a kapuson kívül most már csak a védő Tamás Márk, és a friss igazolás, Kiss Tamás nem talált még be ebben a bajnokságban. A taktikai elemeket nem csak egy-két játékosra találjuk ki, hanem mindenkiből a legjobbat akarjuk kihozni.

- Talán ez az első olyan találkozó, ahol mi számítunk esélyesnek. Biztos vagyok abban, hogy a csapat megfelel ennek a várakozásnak, és azt is előre mondom, hogy nem lesz látványos találkozó, hanem brusztolós, küzdelmes mérkőzést, valamint hazai győzelmet várok - zárta Feczkó Tamás.

A másik kispad

- Játékosként és edzőként Diósgyőrről a fanatikus szurkolótábor jut először az ember eszébe. Mindig remek a hangulat, ami az ellenfél játékosait is fel tudja tüzelni - nyilatkozta Disztl László, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. - Télen nagyon nehéz igazolni, de próbáltunk olyan játékosokat szerződtetni, akikről úgy gondoljuk, hogy a csapat hasznára lehetnek. Kevés idő állt rendelkezésre a csapat játékának a csiszolására, de a felkészülésünk jól sikerült, nagyon bízom benne, hogy tavasszal sikeresebbek tudunk lenni.

- A nyitányon a PAFC ellen jó mérkőzést játszottunk, ahol a helyzetek és a lehetőségeink alapján nyernünk kellett volna. A csapat küzdött, egységes volt, ezért is sajnáljuk, hogy nem sikerült győznünk, de bizakodók vagyunk a folytatást illetően.

- Az őszi mérkőzésünk óta Feczkó Tamás már jobban megismerhette játékosait, és a saját arcára tudta formálni a csapatot. A mi helyzetünkben nem azt kell néznünk, hogy ki ellen játszunk, hanem minden mérkőzésen meg kell próbálnunk pontot, vagy pontokat szereznünk.

- Egy szép stadionban, jó pályán játszunk szombaton, az időjárás előrejelzések szerint nem lesz annyira hideg, mint a legutóbbi hétvégén, ezért minden adott lesz ahhoz, hogy jó meccset lásson a közönség. Egy olyan találkozóra számítok, amelyiken bármilyen eredmény előfordulhat - zárta a szakember.