- Minek köszönhető a zalaegerszegi győzelem?
- Úgy vélem, minden játékos és az egész csapat jól játszott Zalaegerszegen. Amikor az ellenfél megszerezte a vezetést, akkor még keményebben küzdöttünk a fordításért. A nagyszerű csapatszellemnek köszönhetjük ezt a sikert. A jó rajt mindig fontos, bízom benne, hogy ezúttal is segítségünkre lesz a győzelem. Jól sikerült a felkészülés, egységes a csapat, jó formában vagyunk, ezen az úton kell tovább haladni.

- Szinte mindenkit meglepett a DVTK, olyan vehemenciával vetette magát a küzdelembe.
- Csodálatosan kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában három ziccert is kialakítottunk. Egyértelműen támadóan léptünk fel, veszélyeztettünk jobbról, balról, középről, működött az összjáték, és amikor az ellenfélhez került a labda, akkor működött a letámadás. Amióta Diósgyőrben játszom, nem emlékszem olyan 15 percre, amikor ilyen döntő fölényben lettünk volna. Egyedül azt sajnáltam, hogy ekkor kihagytuk a helyzeteket. 

- Amikor az ellenfél a második félidő elején megszerezte a vezetést, viszonylag gyorsan sikerült előbb egyenlíteni, majd megszerezni a vezetést. Ez volt a fordulópont?
- Ahogy mondtam, a helyzeteink korábban is megvoltak, csak az volt a kérdés, mikor tudjuk kihasználni azokat. Igen, büntetőből - arról ne beszéljünk, hogy milyen büntetőből, így döntött a játékvezető, és kész - előnyhöz jutottak, de felálltunk és három gólt szerezve megnyertük a mérkőzést. 

- Belegondoltál, hogy akár mesterhármast is szerezhettél volna?
- Igen, az elején ziccerhelyzetben én is a kapufa mellé passzoltam a labdát. Meccs közben nem szabad ezen rágódni, hanem várni kell a következő helyzetet. A második félidőben először balszerencsémre kifelé pattant a keresztlécről a labda, az utolsó percben azonban én is betaláltam.

- Az előző bajnokságban hét gólt szereztél, ősszel viszont egyszer sem ünnepelhettél. 
- Valóban hosszú idő telt el az előző gólom óta, de ez csak növeli a belső motivációmat. Edzések után rendre kinn maradok a pályán, és lövök néhányat távolról, a gólt megelőző mozdulatsort is többször végigpróbáltam pénteken. Bízom benne, hogy megismétlődik a tavalyi szituáció, amikor végre megszületett az első gólom, akkor utána sorozatban jött a többi. Támadó vagyok, akit a gólok és gólpasszok száma alapján ítélnek meg, és a szurkolók is ezt várják tőlem. Ilyenkor érzem jól magam a bőrömben, viszont ha egy meccs után nem húzok újabb strigulát, akkor tudom, még fejlődni kell. 

- Időközben bemutatkoztál a koszovói válogatottban, sőt az első gólod is megszerezted.
- Minden játékos álma, hogy a hazájáért küzdhessen, ezért mindig különleges alkalom, amikor meghívót kapok a válogatottba. Az U21-es válogatott után az A-válogatott összes Eb-selejtezőjén a keretben voltam, végül Angliában debütáltam, a Gibraltár elleni barátságos mérkőzésen pedig győztes gólt lőttem. Nagyon jó csapatunk van, egészen a végéig harcban álltunk a pótselejtezőért, a társak közül többen Olaszországban, Németországban, Angliában, Svájcban játszanak. A szurkolók is imádják a csapatot, állandóan telt ház előtt játszunk, nagyobb stadionra lenne szükségünk, mert sokan rendre kinn maradnak. 

- És mi lesz, ha egyszer a szintén válogatott Hysen Memolla jön veled szemben egy Albánia - Koszovó mérkőzésen?
- Az egy érzelemdús találkozó lenne, hiszen mindkét válogatottat albán nemzetiségűek alkotják, testvérek vagyunk. A pályán azonban ez nem számít, de az sem, hogy Diósgyőrben csapattársak vagyunk. Meccs közben nincs idő ilyen dolgokon rágódni, ott minden idegszállal a győzelemre kell koncentrálni. A lefújás után persze biztosan megölelnénk egymást, és jó sokáig beszélnénk erről a találkozóról.

- Pontosan két éve játszol Diósgyőrben. Hogy érzed magad Miskolcon?
- Mostanra otthonosan, mindent megtalálok a városban, amire szükségem van. Barátra leltem a helyi koszovói albán közösségben, együtt szoktunk kávézni, és eljön szurkolni a meccsekre. Először élek külföldön, ezért kezdetben minden nagyon nehéz volt, de már túl vagyok ezen. A menyasszonyom most fejezi be az egyetemet, azt követően több időt tölthet majd Miskolcon. Tavaly télen jegyeztem el, de még nincs meg az esküvő időpontja, mert amikor szünetel a bajnokság, akkor a válogatottnál akad dolgom. Most nyáron például a Nemzetek Ligája rájátszása következik, Észak-Macedónia ellen kezdünk, és továbbjutás esetén a Grúzia - Fehéroroszország párharc győztesével találkozunk szintén idegenben.

- Ma a Kaposvár ellen játszik a DVTK. Mit vársz a mérkőzéstől?
- Ha valaki azt gondolja, hogy könnyű mérkőzés vár ránk, mert a tabella utolsó helyezettje érkezik, az téved. A papírforma csak akkor ér valamit, ha a pályán is meg tudjuk mutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Óvatossá tesz az őszi vereség, de sokkal jobban foglalkoztat az a lehetőség, hogy egy ma megszerzett három ponttal fentebb léphetünk a tabellán. 

- Akár kulcsemberré is válhatsz azzal, ha egy távoli átlövéssel segítesz feltörni a várhatóan tömör kaposvári védelmet.
- Mindenekelőtt a győzelem és a három pont a legfontosabb, már a gólkülönbség is mellékes. Ha éppen az én gólom vagy az én gólpasszom kell ehhez, akkor is azt mondom, ennyivel járultam hozzá a csapat sikeréhez, mert nálam mindig a csapat az első.