Első harmad

A britek ellen Rajna Miklós visszatért a kapuba, Benk András azonban nem tudott 150. alkalommal jégre lépni a válogatottban gyomorrontás miatt.

Az első harmadban a kapusok játszották a főszerepet, az első tíz percben Bownsnak akadt több dolga, Nagy Gergő, Galanisz Nikadrosz, Scott Macaulay próbálkozását, valamint Papp Kristóf ziccerét is védte. Ebben az időszakban kihasználatlan mamaradt emberelőnyünk, míg a játékrész második felében a britek két fórját is kivédekeztük. Ebben Rajnának is óriási szerepe volt, aki többször is bravúrral védett, Connolly 13. percben eleresztett lövéséből például nem sokat láthatott, mégis hárított.

A harmad magyar emberelőnyben zárult, amiből még bőven maradt a második harmad elejére is.

Második harmad

Nem is kellett sokat várni, hogy a szünet után megszerezzük a vezetést: Stipsicz Bence szánta rá magát távolról lövésre, a korong a kapuig meg sem állt (1–0)! A britek igyekeztek gyorsan válaszolni, de Rajna ezt  mindannyiszor megakadályozta.

Azt viszont egyetlen brit sem tudta, hogy a Stipsicztől kapott passzt Erdély Cs bbanád három méterről a hálóba vágja. 2–0 ide!

A 36. percben Myers került ziccerbe, Rajna óriási bravúrral védett. Két perccel később Hammond érkezett középen, kapusunk ismét védett, a korong azonban átcsúszott rajta, Kiss Dániel a gólvonal elől mentet.

Harmadik harmad

Emberhátrányban zártuk a második harmadot, amely átlógott az utolsóra is, s ezalatt meg is született a britek szépítő gólja, amelyet Myers lőtt Rajna mellett oldalról a kapunkba (2–1).

Miután kiegészültünk ismét Rajnának kellett nagyot mentenie Conway helyzeténél. Aztán a mi perceink következtek, a 46. percben pedig jött is a harmadik gól: Hári korcsolyázta körbe kétszer a kaput a koronggal, majd szemből egyszerűen becsúsztatta Bowns mellett a jobb alsóba (3–0).

Az utolsó tíz perc kezdetén hősiesen kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd az 53. percben Sofron csapja be a védőt és a kapust is, s éles szögből a hosszú felsőbe lőtt! Már 4–1-re vezettünk!

Három perccel a vége előtt újra emberelőnybe kerültek a britek, lehozták a kapusukat, de semmit sem értek el vele. 4–1-re nyertünk, ott vagyunk a következő selejtezőkörben!

forrás:jegkorongszovetseg.hu, fotó:SzűcsAttila