A gyakorlatban a kooperációs szerződés azt jelenti, hogy Feczkó Tamás és Dzurják József stábjának megállapodása alapján Korbély Kristóf, Szűcs Kornél, Farkas Marcell, Orosz Donát és Tóth Borisz akár már most hétvégén is a számukra legelőnyösebb megoldás szerint pályára léphet az NB I.-ben, az NB II.-ben, vagy akár a DVTK tartalékban is.

- Mindkét klub előnyére válik ez a megállapodás, hiszen a Kazincbarcika tehetséges fiatalokkal erősít, akik remek lehetőséghez jutnak, hogy - az egyéni karriertervvel egybevágóan - egy profi osztályban szerezzenek rutint - mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Korbély Kristóf, Orosz Donát és Tóth Borisz már bemutatkozott az élvonalban, és hozzájuk hasonlóan Szűcs Kornél és Farkas Marcell is rendszeresen meghívót kap a korosztályos válogatottakba. Számukra ebben a korban az a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjanak. Eddig a képzés során az NB I. és az NB III. között kimaradt egy lépcsőfok, amit ezzel a szerződéssel sikerült megteremteni. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk a legígéretesebb fiataljainkat abban, hogy stabil élvonalbeli labdarúgókká váljanak a közeljövőben.

- Örülök sikerült tető alá hozni a két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei klub együttműködését, amiben még sok lehetőség rejlik. Biztos vagyok benne, hogy mindkét klub számára előnyös szerződést kötöttünk - nyilatkozta Koszta Péter, a KBSC FC sportigazgatója. - Az NB II.-ben kötelező két 1999 után született fiatalt pályára küldeni, a most érkezők mindegyike megfelel ennek a kritériumnak, így nő a szakmai stáb választási lehetősége és a csapaton belüli versenyhelyzet is.
Külön öröm, hogy két kazincbarcikai kötődésű fiatal is szerepet kaphat az első csapatunkban. Korbély Kristóf Edelényből került hozzánk, majd innen igazolt Diósgyőrbe, míg Orosz Donát Barcikán tanulta a labdarúgás alapjait.
Igyekszünk a megyén belül minél több klubbal gyümölcsöző partneri viszonyt kialakítani. A DVTK-val kötött kooperációs szerződés egy hosszú távú kapcsolat alapja lehet annak érdekében, hogy az itteni gyerekek közül minél többen jussanak el a lehető legmagasabb szintre, akár Diósgyőrben az élvonalba is.