Öt korosztály - az U19-től az U14-ig bezárólag - folytatja hétvégén a bajnoki küzdelmeket. A DVTK U19-es korosztálya a II. osztályú bajnokság 3. helyén, az U17-es gárda a II. osztályú bajnokság 2. helyén, míg az U16-os együttes szintén a másodosztályban listavezetőként várja a folytatást.

- Hosszabb pihenő és felkészülési időszakot követően hétvégén folytatódnak az utánpótlás másodosztályú bajnokság küzdelmei - kezdte Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatója. - Azokban a korosztályokban, ahol „eredménykényszerben” játszunk - az U17-es és U16-os korosztály, amelynek összeredménye meghatározza, hogy felkerülünk-e az elit bajnokságba - bizakodva várjuk a folytatást, hiszen a nem feljutó helyhez képest 25 pont az előnyünk. A feljutást nem könyveltük el, de mindenképpen bízhatunk abban, hogy sikerül elérni. Mindez jó alapot ad arra, hogy gondolkodhatunk már a jövőben, és megpróbálunk már a felsőbb korosztályokban a következő évre készülni, mind fizikálisan, mind szakmailag, hiszen reményeink szerint egy sokkal nívósabb és magasabb színvonalú bajnokságban vehetünk majd részt a következő évadban, és szeretnénk ott is helytállni.

                                                Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatója
                                                                         (Fotó: Szabó Krisztián)


A DVTK U15-ös és a DVTK U14-es labdarúgó csapata évek óta stabil tagja az I. osztálynak. Az idősebbek jelenleg a 11. helyen állnak a tabellán, míg a fiatalabbak a 12. helyről várják a folytatást.

- Ugyanez vonatkozik az U15-ös és az U14-es korosztályunkra, annyi különbséggel, hogy a tabellán elfoglalt helyezések alapján jelenleg nehezebb helyzetben vagyunk - folytatta Fogarasi Zoltán. - A téli átigazolásoknál igyekeztünk a régióban lévő tehetséges fiatalokat beintegrálni a rendszerbe, akik véleményem szerint erősítést jelenthetnek majd a korosztályos együttesek számára, de igazából majd a pályán mutatott teljesítmény fogja ezt visszaigazolni számunkra. Mindenesetre bizakodva várjuk a folytatást és reméljük, a szezon végén sikerül majd mindkét csapatnak olyan eredményt elérni, hogy az összesített eredményeik alapján jövőre is az első osztályban szerepeljen a DVTK.


A régiós bajnokságban szereplő együttesek számára március első hétvégéjén indul a szezon.

- Az U13-as és az U12-es csapatok számára a régiós bajnokság később kezdődik, így egyelőre a felsőbb korosztályokra fókuszálhatunk. Nem véletlenül hagytam ki a felsorolásból az U19-es együttest, természetesen ők is folytatják a hétvégén a bajnokságot, ráadásul előkelő pozícióból, de az ő eredményük jelenleg a feljutás, kiesés kérdését nem befolyásolja. Ebben a korosztályban elsősorban az a célunk, hogy már a következő évad erősebb bajnoki színvonalára tudjuk felkészíteni a játékosokat, hogy jövőre meg tudják állni a helyüket.   

A DVTK Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatainak hétvégi mérkőzései

DVTK U19

U19 II. osztály, 16. forduló

2020. február 22., szombat
12:00 DVTK - UTE

DVTK U17

U17 II. osztály, 16. forduló

2020. február 22., szombat
14:00 UTE - DVTK

DVTK U16

U16 II. osztály, 16. forduló

2020. február 22., szombat
14:00 UTE - DVTK

DVTK U15

U15 I. osztály, 16. forduló

2020. február 22., szombat
14:00 DVTK - Vasas Kubala Akadémia

DVTK U14

U14 I. osztály, 16. forduló

2020. február 22., szombat
14:00 DVTK – Vasas Kubala Akadémia