Empátiájáról biztosította a nélkülözőket a DVTK-FUX női röplabda csapta, ezért segítségképpen ötven adag egytálételt főztek a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete számára. A babgulyás elkészítését a csapat játékosai és a DVTK Röplabda Akadémia Sportigazgatója, Dr. Szabó Éva vállalta.

A DVTK női röplabda csapatának főtámogatója, a FUX Zrt., régóta partnere a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének. Közösen indították el a Győri kapuban ma is üzemelő „Enni adok, enni kapok” ládát, amelynek tartós élelmiszerrel történő töltéséről a Drót bisztrón és a Népkerti Vigadón keresztül folyamatosan gondoskodik a karitatív akció ötletgazdája, a FUX Zrt. tulajdonosa, Barkóczi István. Legutóbb pedig közös ételosztást rendezett a cég és a humanitárius szervezet, 2018. adventjén a mostanihoz hasonló akció keretében szintén egytálétellel vendégelték meg a hajléktalanokat és nélkülöző családokat.


- Nagyon örülök, hogy így össze tudtunk gyűlni, annak különösen, hogy ilyen karitatív módon – nyilatkozta Toma Sándor, a DVTK FUX vezetőedzője. - Ilyenkor is abszolút megfigyelhető, hogy ki a domináns, ki irányít, ki a legnagyobb csapatjátékos. A lányok hasonlóan mozognak a konyhában, mint a pályán, bár itt edzői jelenlét nem indokolt, mert mindenki jön és megtalálja a számára megfelelő munkafolyamatot. Ez a karitatív együttlét nagy érzelmi töltetet ad a lányoknak a pénteki meccsre is. Hétfőn az edzésen látszott, hogy mentálisan fáradtak a lányok. Ez a főzés most egy kicsit felrázta őket.


- Azt hiszem minden csapattársam nevében mondhatom, hogy nagy örömünkre szolgált, hogy a Vöröskeresztnek főzhettünk és 50 adag babgulyást adhattunk a nélkülözőknek - mondta Szajkó Tímea csapatkapitány. - Reméljük, hogy ezzel segíteni tudtunk a rászorulóknak, valamint a nélkülöző családoknak. Kiváló csapatépítő program volt, a csapat minden tagja kivette a részét a főzésből, volt, aki a zöldségeket darabolta, és volt, aki a hús aprításában segített. Igazi csapatmunka volt. Az előttünk álló időszakban nagyon nagy szükségünk lesz a csapategységre, hiszen az alapszakaszban még öt mérkőzésünk van, aztán pedig ha folytatjuk az eddigi jó szereplésünket, akkor megkezdhetjük a menetelést az extraligába való feljutásért, ahol háromnaponta lesznek mérkőzéseink. Néha türelmesebbnek kell majd lennünk egymással. Nehéz időszak előtt állunk, de úgy gondolom, hogy szuper a hangulat a csapaton belül és mindent meg fogunk tenni a jó eredmény elérése érdekében. Személy szerint hétköznap sajnos kevés időm jut a főzésre, viszont ha alkalmam adódik, akkor kiveszem a részem a konyhában vagy besegítek a páromnak, szerencsére tőle sem áll messze a főzés, nagyon ügyes a konyhában. Én inkább sütiket szeretek sütni, igazi édesszájú vagyok.

- Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek egyrészt, hogy adakozhatunk, segíthetünk a rászorulóknak másrészt, pedig ez is csak még jobban összekovácsolja a csapatot - tette hozzá Kiss Emese - Szerintem a legjobb szakács közülünk Kovács Edina, mivel nekik saját éttermük is van és gyakran besegít ott. Régebben már tapasztaltuk is, hogy nagyon jól főz. Én személy szerint nagyon szeretek a konyhában tevékenykedni, mindennap főzök, néha a barátom is besegít.


- Úgy gondolom, hogy mindamellett, hogy a rászorulóknak segítünk, ez a program a csapatot is összehozza - osztotta meg gondolatait Sitkey Mariann. - Ahogy elnézem a lányokat mindenki mosolyog és jól érzi magát. Remélem a jövőben lesz még ilyenre lehetőségünk. Most mindenki feltöltődött. A legutóbbi meccsen sikerült 3:0-ra nyernünk, ráadásul vesztes helyzetből tudtunk fordítani a harmadik szettben. Úgyhogy ez mindenképpen egy nagy lökést ad most a csapatnak és bizakodva várjuk a pénteki mérkőzést a MÁV Előrével szemben.

- Körülbelül egy hónapja szóltak nekünk erről a lehetőségről, természetesen nagyon örültünk a felkérésnek, mivel a csapat nagy része szeret és tud is főzni, és a legjobb, hogy ezzel segíthetünk is embertársainkon - zárta Kundrák Eszter. - Főleg a délelőtti edzések után téma nálunk, hogy ki mit fog enni, főzni és azért sokan a főzést választják. Alapvetően mindig nagyon jó a hangulat a csapaton belül, ahogy most is lehet látni. Ez a főzés felér egy csapatépítő programmal, mivel ritkán tudunk megejteni ilyeneket.