Kisvárdán kétgólos hátrányból felállva szerzett pontot a hajrában a DVTK, erre a mérkőzésre is igaz, hogy többet nyert a DVTK, mint egy pont? - kérdeztük először Feczkó Tamást.

- Azt eddig is tudtam, hogy a csapat mentálisan és fizikálisan is erős, most nem csak nekem, hanem mindenkinek megmutatták a játékosaim, hogy milyen erő és elszántság lakozik bennük - válaszolt a vezetőedző. - Számomra az is óriási pozitívum, hogy nem csak a labdarúgók bíztak magukban, hanem a szurkolók is hittek bennünk. Amikor 0-2-nél növeltük a nyomást ellenfelünkön, ők még nagyobb vehemenciával szurkoltak, ezúttal is köszönjük nekik! Többször elmondtam már, de fontosnak tartom megismételni, csakis együtt lehetünk sikeresek.

Kisvárdán az egyaránt télen érkező és csereként pályára lépő Molnár Gábor valamint Egerszegi Tamás gólt szerzett, míg a gólpasszt mindkétszer a 66. percben beálló Haris Tabaković adta.

- Könnyű a dolgom, mert motivált, jó munkát végző játékosokkal dolgozom együtt, akik napról-napra bizonyítják, hogy helyük van a kezdőcsapatban. Jól igazoltunk télen, a csapaton belüli versenyhelyzet megmutatkozik az edzéseken és a mérkőzéseken is. 
Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az újak többsége kiegészítő szerepet töltött be előző csapatában. Egerszegi Tamás egy meccsen 15 percet játszott, Molnár Gábor utoljára október közepén lépett pályára Mezőkövesden. Három havi mellőzöttséget három heti munkával nem lehet semmissé tenni. Ősszel Kiss Tamás is hasonló cipőben járt, de óriási különbség, hogy ő a felkészülés kezdetétől velünk dolgozik. Mindig a lehető legjobb csapatot igyekszem pályára küldeni, a legutóbb csereként pályára lépők is kiválóan dolgoznak, amint utolérik posztriválisaikat, nekik is helyük lehet a kezdőben. További jó hírekkel is szolgálhatok, Makrai Gábor rehabiltiációja jól halad, két hét múlva csatlakozik a kerethez, Joachim Adukor pedig terveink szerint sérülése óta először lép pályára, és 90 percet játszik a DVTK tartalékban a hétvégén. Ő egyébként tagja lett volna a Kisvárdára utazó keretnek, de egy kisebb betegség miatt az utolsó pillanatban itthon maradt.

Tamás Márk nem csak a csapatból, hanem a csapatkapitány-helyettesi pozícióból is távozott.

- Tamás Márk nem csak a pályán, hanem az öltözőben is húzóembernek számított, ezért választották meg társai csapatkapitány-helyettesnek. Helyére két ember került, Dejan Karan csapatkapitány munkáját helyettesként Dušan Brković, és immár Márkvárt Dávid és Iszlai Bence segíti.

Az első fordulóban pályaválasztói jogot cserélt a DVTK és a Honvéd, így a második kör után a harmadik kör elején is az Új Hidegkuti Nándor Stadionban találkozik a két csapat. Mi villan be először erről a mérkőzésről? - kérdeztük Feczkó Tamást.

- A Honvéd hozta szokásos játékát, és egy hibánkat megbüntették. Abban a mérkőzésben sajnos részünkről nem volt több, mert nem tudtunk annyi helyzetet kidolgozni, mint a korábban, ami elég nagy bosszúságot okozott - emlékezett vissza a sportszakember. 

A Honvéd mindössze három ponttal előzi meg a DVTK-t a tabellán, az ötmérkőzéses formatabellán is ugyanúgy áll a két csapat, azonban a legutóbb tíz találkozón a DVTK 17, a Honvéd pedig 14 pontot szerzett.

- A számok is azt mutatják, két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozik szombaton. A Honvéd védekezése ugyanolyan stabil, mint amit az elmúlt években megszokhattunk, elől pedig Davide Lanzafame mindig veszélyes. Az viszont nagy különbség, hogy a 12. fordulóban a Honvéd számított egyértelmű esélyesnek, most viszont az elmúlt időszak formáját tekintve inkább nekünk áll a zászló.

Az idei naptári évben a DVTK és a Mezőkövesd 12-12, az FTC 11 gólt szerzett, míg a Kisvárda és a DVSC 10-10 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. A másik véglet az 5-5 gólos Honvéd és ZTE, míg az Újpest és a Kaposvár csak 4-4 találatnak örülhetett.

- Az ősz során a védekezésre helyeztük a legnagyobb hangsúlyt. A téli felkészülés, és az azóta eltelt időszakban viszont a támadásépítés kapott nagyobb szerepet az edzéseken. A támadójátékunk sokat fejlődött, ami a gólok számában is megmutatkozik. Ennek eredményeként tavasszal mérkőzésenkénti kettes átlaggal termeljük a gólokat. A hatékonyabb támadójátékra is alapozom szombati reményeinket. 

Talán ezzel is összefügg, hogy hetek óta kiemelkedően sokat szabálytalankodnak a DVTK ellenfelei - vetettük fel.

- Való igaz, az elmúlt három találkozón átlagosan mintegy 30 alkalommal szabálytalankodott velünk szemben az aktuális ellenfél, míg a teljes bajnokság adatai azt mutatják, hogy ennek a fele az átlag. 

Az utolsó öt idegenbeli bajnokiján veretlen a DVTK, a legutóbbi vereségét a Honvéd vendégeként szenvedte el. Minden sorozatot (bajnokság, kupa, felkészülési mérkőzések) számolva pedig legutóbb a Hungária körúton kapott ki a csapat. Ugyanakkor győzelem esetén a DVTK megelőzi a Honvédot.

- Nem számolgatunk, mert ettől függetlenül meg akarjuk előzni a Honvédot. Ha lehet, akkor már most hétvégén. Ősszel nem termett babér számunkra a Hungária körúton, de ahogy sok más sorozat, ez is megszakad. Továbbra is az a lényeg, hogy gyűjtögessük a győzelmeket, és a találkozó végén együtt örüljünk a szurkolóinkkal, akik a hírek szerint ismét sokan kísérnek el minket az újabb idegenbeli mérkőzésre - mondta végezetül Feczkó Tamás.

A másik kispad

A 62 éves Giuseppe Sannino irányítja a Honvédot, aki labdarúgóként alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt, edzőként viszont egészen magasra vitte. A Varese kispadján mutatkozott be a Serie B-ben (a Seria C2-ből indulva, kétszer is bajnokságot nyerve), majd a Siena, a Palermo és a Chievo csapatát irányította az olasz élvonalban. Ezt követően az angol Championshipben próbált szerencsét a Watforddal, majd hazatérve a Catania és újra az élvonalbeli Carpi következett. A Serie B-ben a Salernitana, a C-ban a Triestina csapatát vezette, majd néhány mérkőzés erejéig a görög első osztályú Levadiakos munkáját irányította. Végül a harmadosztályú Novara csapatától érkezett Kispestre.

A Honvéd - DVTK mérkőzésen azonban Pisont István ül a kispadon a klub közleménye szerint. Az egykori válogatott labdarúgó másodedzőként fél évet dolgozott Diósgyőrben Egervári Sándor stábjában. 

- Csalódottak voltunk a PAFC elleni mérkőzést követően, hiszen győzelmet érdemeltünk volna a múlt szombati találkozón, mégis be kellett érnünk egy ponttal - nyilatkozta Giuseppe Sannino a Honvéd honlapján. -  Fontos meccs lesz a szombati, a Diósgyőr jól szerepel az utóbbi időszakban, ezért nem is számítok könnyű találkozóra, ettől függetlenül hazai pályán kizárólag a három pont megszerzését tudom elképzelni. Szeretnénk visszaszerezni a múlt héten elveszített két pontot!