Az indulás helyszíne a DVTK Stadion előtti nagy parkoló, az időpont 2020. március 14., délelőtt 10 óra. Az útvonal Diósgyőr-Alsóhámor-Felsőhámor-Lillafüred, a végállomás a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, ahol a túrát sikeresen teljesítőket frissítővel várjuk.

A túra végig közúton halad ezért a KRESZ szabályai érvényesek a résztvevőkre. A szervező DVTK kerékpáros és triatlon szakosztálya, a DVTK Cycling Team. A szakosztály a miskolci kerékpársport nagy múltú alapjaira támaszkodva 2019 elején a versenyzők Freeriderz SC-ből történő integrálásával, átigazolásával alakult meg.  2019-ben összesen 76 korcsoportos dobogós helyezést értek el a különböző besorolású erőpróbákon, ami 32 arany-, 24 ezüst- és 20 bronzérmet takar.

A szakosztály 2020-ban DVTK Cycling Team néven tovább folytatja a munkát, amelynek távlati célja egy regionális szinten erős utánpótlás kerékpáros csapat létrehozása miskolci bázissal a DVTK színei alatt. Célunk válogatott utánpótlás korú versenyzők kinevelése, akik a jövőben professzionális karriert futhatnak be a kerékpársportban, továbbá tömegsport bázist létrehozása, bővítése, helyi-regionális szinten, a sport népszerűsítése, egészséges életmódra való nevelés.

A túra lebonyolításában a szakosztály jelenlegi versenyzői is részt vesznek, biztosítva a felvezetést a résztvevők számára. A célban lehetőség lesz beszélgetni a szakosztály edzőivel, versenyzőivel, szakembereivel, akik belátást engednek a sportág rejtelmeibe, illetve lehetőség lesz a szakosztályhoz való csatlakozáshoz.

Várunk mindenkit szeretettel!