A sportági szakszövetségek sorra reagáltak a kormánydöntésre, aminek értelmében a látványsportágak mérkőzéseit zárt kapuk mögött kell megrendezni, míg a Tipsport Ligát lezárták a résztvevő klubok képviselői.

A szurkolók türelmét kérjük

A DVTK számára mindennél fontosabb a klub kötelékébe tartozó 2600 sportoló, valamint a népes szurkolótábor tagjainak egészsége.

- Egy rendkívüli helyzetben rendkívüli döntéseket kell hozni, még akkor is, ha a hagyományosan nagy lelátói támogatás hiányozni fog a mérkőzéseken. Kérjük szurkolóinkat, hogy maradjanak otthon a meccsek időpontjában, mert az egészség a legfontosabb! Bízunk benne, hogy hamarosan enyhül a világjárvány, és ismét telt háznyi stadionban, csarnokban remeghet meg a Miskolcra látogató ellenfelek lába - mondta dr. Világi Péter, a DVTK Kommunikációs és marketingigazgatója.

  • A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány szerdai rendkívüli döntését követően csütörtöktől az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el. (További részletek itt olvashatók)
  • A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is úgy határozott, hogy a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani. (További részletek itt olvashatók)
  • Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy minden MRSZ által szervezett felnőtt és utánpótlás mérkőzést le fognak bonyolítani, azonban ezeket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani. (További részletek itt olvashatók)
  • A szlovákiai központú jégkorong Tipsport Ligát a szlovák kormány hétfői bejelentését követően felfüggesztették 14 napra (miként minden sport, kulturális és tömegrendezvényt). A klubok képviselői szerdán találkoztak, hogy döntést hozzanak a szezon folytatásáról. A zólyomi megbeszélésen az a döntés született, hogy a Tipsport Liga 2019/2020-as szezonját nem folytatják a csapatok, a bajnokság véget ért. (További részletek itt olvashatók)

A sportolók tovább edzenek

A szakosztályokban folyó munka viszont a körülményekhez képest zökkenőmentesen zajlik. Az edzői stábok minden foglalkozást megtartanak a legfiatalabbaktól kezdve a profi sportolókig. Létrejött a DVTK operatív döntéshozó bizottsága, amelynek tagja dr. Szabó Zsolt orvosigazgató, Szabó Tamás, a DVTK SE főtitkára, Tamás Gábor cégvezető, valamint dr. Világi Péter kommunikációs és marketing igazgató. Az ő feladatuk a rendkívüli intézkedések meghozatala, illetve a különböző engedélyek megadása és visszavonása.

- A kormány a szerdán hozott és csütörtök reggeltől hatályos 41/2020. (III.11.) számú rendeletében az állampolgárok szabad utazásának részleges korlátozását rendelte el. Ezzel összhangban a DVTK operatív döntéshozó bizottsága megtiltotta a külföldi utazást a DVTK egészségügyi stábja, valamint az első csapat edzői stábja és összes játékosa számára - mondta el dr. Szabó Zsolt. Az orvosigazgató felhívta a figyelmet, hogy változatlanul az a legfontosabb, hogy minden hiteles információt a koronavirus.gov.hu oldalról, ne pedig más, sok esetben kattintásvadász oldalakról szerezzenek be a szurkolók, a DVTK sportolói és szüleik.

- A DVTK operatív döntéshozó bizottsága minden egyes lázas, és felső légúti fertőzés tüneteit mutató sportoló, dolgozó edzéstől, munkahelytől távol maradását rendeli el, egyúttal azonnal értesíteni kell telefonon edzőjét, a közvetlen munkahelyi vezetőjét, illetve háziorvosát. Ezentúl elrendeli a korábban meghozott fokozott higiéniai intézkedések betartását, különös tekintettel a gyakori kézmosásra, valamit a közeli testi kapcsolatok (például kézfogás) kerülését - tette hozzá az orvosigazgató. - A DVTK operatív döntéshozó bizottsága javasolja a sportolók és a dolgozók otthoni rendszeres testhőmérséklet-ellenőrzését, és minden hosszabb, különösen külföldi utazás kerülését. Egészségügyi tanácsadásban pedig a DVTK Medical továbbra is rendelkezésre áll minden sportoló és dolgozó számára - tájékoztatott dr. Szabó Zsolt.