- A székesfehérvári találkozó után Feczkó Tamás azt nyilatkozta, hogy szerinte te voltál a meccs embere. Egyetértesz?
- A vezetőedzővel általában minimum illik egyetérteni, de most mégsem osztom a véleményét. Szerintem az egész csapat kiváló teljesítményt nyújtott, volt, aki védett, más a gólvonalról mentett, megint más gólt lőtt, és tovább sorolhatnám. Ezzel együtt természetesen nagyon jólesik Feczkó Tamás dicsérete, de ezúttal is a csapategységnek köszönhetjük a pontot.

- És ha azt mondjuk, hogy talán ez volt pályafutásod egyik legjobb meccse?
- Ha nem is feltétlenül a legjobb, de ott van a legjobb öt között, az biztos.

- Melyik volt a legnagyobb védésed?
- Amikor a második félidőben Houri keresztlabdáját Bamgboye visszafejelte jobbról, majd a  hosszú oldalon Petriak közelről kapura lőtt, és pedig szögletre mentettem. Nem sokkal marad el mögötte Nego lövése az első félidőben, amikor reflexmozdulattal védtem a rövid felső sarokba tartó labdát. Őszintén szólva nem tudom megmondani, hány alkalommal védtem, csak a játékra koncentráltam, nem értem rá számolgatni őket.

- Általánosan elterjedt vélemény, hogy jó döntés volt a leigazolásod, minek köszönhető, hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtasz?
- A kemény munkának és az önmagamba vetett hitnek. Enélkül esélye sincs bármilyen eredmény elérésének az élet semmilyen területén.

- Elégedett vagy a Székesfehérvárott szerzett ponttal?
- Az elmúlt évek egyik kiemelkedő csapata ellen léptünk pályára idegenben, ezért jó eredmény a döntetlen. Az utolsó húsz percben a kiállítás után létszámelőnyben játszottunk, azonban a hajrában hátrányba kerültünk, de nem zuhantunk össze, és szinte az első ellentámadásból egyenlítettünk. Ezért mondom, hogy büszkék lehetünk erre a döntetlenre.

- Mennyire zavart, hogy üresek voltak a lelátók?
- Ha pontosan ugyanazt a mérkőzést játszanánk ugyanazzal az ellenféllel, akkor is két teljesen más meccs lenne teli nézőtér és üres lelátók előtt. Sokkal jobban kellett koncentrálni, mert az a csönd szörnyű volt. Hatalmas kontrasztot jelentett a legutóbbi hazai meccshez képest, amikor közel nyolc és félezer ember ünnepelt velünk a lelátón. A hajnali itthoni fogadtatás viszont csodálatos volt, az egész csapat nevében köszönöm szépen ezt a hatalmas meglepetést.

- A DVTK megerősítette az ötödik helyét a tabellán.
- A bajnokság elejéről már nem is érdemes beszélni, azonban az edzőváltást követően egyre jobban játszottunk, és jöttek az eredmények is. Kiválóan sikerült a téli felkészülés  a ciprusi edzőtáborban, azóta hétről hétre kiváló formában játszunk. Azt is meg merem kockáztatni, hogy a magyar bajnokságban mi játsszuk az egyik legjobb futballt, az eredmények is ezt támasztják alá. Teljesen reális, hogy a felsőházban állunk, de szeretnénk megmutatni, hogy még ennél is több van bennünk.

- Amikor már-már minden összeállt, a koronavírus miatt világszerte megáll a futball, ki tudja meddig.
- Ha csak a focira gondolok, akkor számunkra a lehető legrosszabb pillanatban történt a felfüggesztés. Azonban, amikor világszerte emberek betegednek meg, sokan meg is halnak, akkor egyértelmű, hogy más kerül előtérbe. Bízom benne, hogy minél hamarabb megtalálják az orvosok a vírus ellenszerét, mert jelenleg ez a legfontosabb. Jelenleg én is egész nap itthon vagyok, a fiam sem ment óvodába, ezért sokat tudunk játszani. Azt kérem a szurkolóktól, aki teheti, maradjon otthon, csak a tényleg halaszthatatlan dolgokat intézze. Számunkra sincsenek közös edzések, ezért itthon erősítek, minden nap dolgozok lábra, felsőtestre, hogy megmaradjon az erőnlétem. És közben várom, hogy megcsörrenjen a telefonom, és azt közöljék, folytatódik a bajnokság, találkozunk holnap a DVTK Edzőközpontban.