Mint arról korábban már beszámoltunk, Magyarország Kormányának határozataira többek között az MLSZ is reagált és felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, valamint javasolta a közös edzések mellőzését. Ennek hatására a DVTK operatív döntéshozó bizottsága azt a határozatot hozta, hogy nem edzhetnek közösen a DVTK NB I.-es női, férfi és az NB III.-ban szereplő tartalék csapatának játékosai. Az utánpótlás csapatok edzéseit már hétfőtől felfüggesztette a klub, így gyakorlatilag a DVTK Edzőközpontja a csapatok számára bezárt.

- A DVTK összes szakosztálya számára elrendeltem a közös edzések mellőzését - nyilatkozta Sántha Gergely. - A játékosaink, sportolóink otthon, egyénileg edzenek. Ehhez a szakmai stábok minden segítséget megadnak! Azt kértem, hogy a csapatok tagjai, és az egyéni sportolóink maradjanak otthonaikban! A klub munkavállalói a vezetőkkel meghatározott irányelvek szerint határozatlan ideig szintén otthonról dolgoznak. A DVTK épületeiben csak halaszthatatlan megbeszéléseket tartunk, külsős vendégeket nem fogadunk!

Azon túl, hogy részletesen tájékoztattuk a sportolóinkat és a dolgozóinkat a legfontosabb higiéniai szabályokról, meghatároztunk néhány fontos irányelvet is. A szakmai stáb által előírt edzéseket a sportolóknak otthon kell végezniük, kértük, hogy ne menjenek nyilvános edzőterembe vagy szabadtéri kondiparkba! Felhívtuk a figyelmet, hogy a közös programokat a csapattársakkal mellőzzék, ne tartózkodjanak a családtagokon kívül mással egy légtérben, mert ez elősegíti a vírus terjedését.

A klub sportolóin és alkalmazottain kívül mindenkitől azt kérem, hogy lehetőség szerint állandóan tartózkodjon otthon! Halasszon el minden nem létfontosságú tevékenységet. Magas láz, köhögés esetén mindenki azonnal értesítse telefonon a háziorvosát! Végül, de nem utolsó sorban pedig kérem, hogy segítsék a környezetükben lévő időseket, de fokozottan ügyeljenek a személyes kontaktus mellőzésére velük.

Ahogyan látjátok, óráról órára, napról napra változhat a helyzet, de együtt, összefogva remélem, hamarosan túl leszünk rajta. Maradjatok otthon és vigyázzatok egymásra! - zárta a DVTK elnöke.