Az NB I.-es csapatbajnokság a 7. fordulóval folytatódott, amelynek során a második helyen álló, igen erős Paks csapatát fogadtuk. Emlékezetes a tavalyi botrányos paksi mérkőzés, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a piros-fehér sakkozók lemaradtak a bajnoki címről, ezért mindenkit fűtött a visszavágás harci tüze.

Csapatunk a GM Almási, GM Efimenko, GM Kravtsiv, GM Antal, GM Kozák, GM Korpa, GM Szabó G., IM Neugebauer, IM Bagi, IM Torma, FM Handó, Erdős B. összeállításban kezdte a mérkőzést.

A Paks egy hajszállal gyengébben állt fel, mint azt vártuk, így esélyesként nézhettünk a találkozó elé.

Az első teljes pontot Bagi Máté nemzetközi mester szállította, akinek ebben a szezonban ez volt az első győzelme. De milyen fontos volt. Antal Gergely nagymester átmentette jó foirmáját, és ismét győzni tudott, míg a harmadik győzelmet Neugebauer Martin nemzetközi mester szállította.

A meccs vége izgalmasan alakult, mert 3 táblán is kicsit gyengébben álltunk a végjátékban, tehát a remi volt a cél. Ez Szab Gergő Nagymesternek és Erdős Boglárkának sikerült is, így meggyőző, 7-5 arányú győzelmet arattunk.

Csapatunk ezzel feljött a tabella 4. helyére.

A bajnokság végét jelző dupla fordulóra 2020. április 18-19.-én kerül sor, Budapesten.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: Ez volt az idei legjobb összeállításunk, meg is lett az eredménye. Végre tudtunk partikat nyerni és csak egyet buktunk, valami ilyesmire lenne szükség a dobogóhoz.

6. forduló

DVTK – ASE Paks 7:5

Győztek: Antal Gergely, Neugebauer Martin, Bagi Máté

Döntetlen: Almási Zoltán, Efimenko Zahar, Kratsiv Martyn, Korpa Bence, Szabó Gergely, Torma Róbert Handó Vilmos, Erdős Boglárka.

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2198&mid=12340

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=220

Újabb bravúros győzelem az NB I/B.-ben

Az NB I/B Maróczy csoport 9. fordulójában második csapatunk a nagyon erős Kecskemét gárdáját látta vendégül. A kisújszállási és kőbányai idegenbeli bravúrok után egy újabb nehéz dió következett, de fiatal és lendületes csapatunknak nem jelentett akadályt a feltörése. . Ezúttal a Zámbó, Kun G., Kis P., Füle, Dobai, Demeter, Najgebauer Sz., Papp Á, Kovács T., Horváth K., Turcsányi, Runda összeállításban vettük fel a harcot.

A vendégek két nagymesterrel érkeztek, összeállításuk erősségét jelzi, hogy minden táblán hátrányban voltunk az ÉLŐ-pontok alapján. De a sakkban már megtanulhattuk, hogy a rangsor szerint nem osztogatnak pontokat, azokért a tábla mellett kell megharcolni. Három kiváló győzelem született, amelyek fényét csak egyetlen vereség árnyékolta be, így ragyogó, 7:5-ös sikert arattunk.

Külön kiemelendő vezetőedzőnk, Zámbó Zoltán sikere, aki az első táblán, sötéttel verte neves nagymester ellenfelét.

Második csapatunk ezzel minden várakozást felülmúlva a 4. helyen áll, egyetlen ponttal lemaradva az ezüstérmes pozíciótól.

A 10. fordulóban, március 22.-én Szigetszentmiklósra látogatunk.

8. forduló

DVTK II- - TLSE Kecskemét 7:5

Győztek: Zámbó Zoltán, Papp Ábel, Horváth Kristóf

Döntetlen: Kun Gábor, Kis Pál, Füle Simon, Dobai Szabolcs, Najgebauer Szemjon, Kovács Tamás Turcsányi Vince, Runda Máté Bence

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2220&mid=12470

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=222