Az NB I.-es csapatbajnokság az 5. fordulóval folytatódott.

Az ellenfél a stabil középcsapatnak számító Dunaharaszti gárdája volt, amely közel legerősebb összeállításban vette fel a harcot. 

Csapatunk a GM Kuzubov, GM Efimenko, GM Antal, GM Kozák, GM Korpa, IM Neugebauer, IM Bagi, IM Torma, FM Handó, FM Zámbó, Kun G.,Erdős B. összeállításban kezdte a mérkőzést.

Esélyesként érkeztünk a találkozóra, de tudtuk, hogy a hazai csapat képes a meglepetésre, ezért az volt a cél, hogy minél kevesebb vereséget szenvedjünk. Jól indult a mérkőzés, mert GM Kuzubov nagyon hamar érvényesítette akaratát az első táblán. Ezt követően azonban becsúszott 3 nem várt vereség, Bagi Máté, Erdős Boglárka és Kun Gábor részéről. Szerencsére Handó Vilmos és vezetőedzőnk, Zámbó Zoltán nem kegyelmezett ellenfeleknek, így visszajött a győzelem esélye. Az utolsó 3 partiban voltak győzelmi esélyek, de ezeket sajnos nem sikerült győzelemre váltani.

A következő fordulóban 2019. február 16.-án Kőbányára látogatunk.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: Idén sajnos nehezebben tudunk nyerni, a játékosok kialakítják a helyzeteket, de a gólt nem tudjuk berúgni. A bajnokság sokat erősödött az utóbbi években, ha tartani akarjuk a lépést, komolyabb anyagi és szellemi erőforrásokat kell mozgósítani.

5. forduló

Dunaharaszti MTK – DVTK 6-6

Győztek: Kuzubov Jurij, Handó Vilmos, Zámbó Zoltán,

Döntetlen: Efimenko Zahar, Antal Gergely, Kozák Ádám, Korpa Bence, Neugebauer Martin, Torma Róbert

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2198&mid=12330

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=220

 

Bravúros győzelem az NB I/B.-ben

Az NB I/B Maróczy csoport 7. fordulójában második csapatunk a mindig veszélyes Kisújszállásra látogatott. Ezúttal a Dr. Ág, Kis P., Füle, dr. Füsthy, Demeter, Najgebauer, Papp Á, Kovács T., Turcsányi, László Z., Runda összeállításban vettük fel a harcot.

A hazaiak nagyon erősen, győzelemre törve ültek asztalhoz, és a találkozó első harmadában akár egy komolyabb vereség réme is felsejlett. Játékosaink azonban mozgósították rejtett tartalékaikat, és a csapat második felének kiváló teljesítménye megfordította a mérkőzést. Külön kiemelendő a 11 éves Turcsányi Vince, aki a 10. táblán, sötéttel is nyerni tudott jóval esélyesebb ellenfelével szemben.

A 8. fordulóban, február 16.-án Kőbányára látogatunk.

8. forduló

KisújszálllásDVTK II 5-7

Győztek: dr. Füsthy Zsolt, Najgebauer Szemjon, Papp Ábel, Turcsányi Vince, László Zoltán, Runda Máté Bence

Döntetlen: Dr. Ág Norbert, Kovács Tamás

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2220&mid=12458

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=222