Kedd délután a csapatot képviselő négy kapitány, Dejan Karan, Dušan Brković, Márkvárt Dávid és Iszlai Bence, valamint Feczkó Tamás vezetőedző találkozott a klubvezetéssel. A részletekről kérdeztünk a csapatkapitányt, a vezetőedzőt és a sportigazgatót.

- Miután a klubvezetés felvázolta a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetet, azzal a kéréssel fordult felénk, hogy közös megegyezéssel járuljunk hozzá a fizetésünk 30 százalékos csökkentéséhez - elevenítette fel Dejan Karan. - Ezt követően a többi csapattársat is bevonva megvitattuk a helyzetet, és egyhangúan beleegyeztünk. Megmutattuk a bajnokságban, hogy milyen egységes csapatot alkotunk, és most büszke vagyok a társaimra, mert egységesen tudtunk igent mondani.
Egyrészt egyáltalán nem örülük az események ilyen fordulatának, azonban másrészről boldog vagyok, ha bármilyen módon segíteni tudok annak a klubnak, ahol már négy éve játszok, és én viselhetem a csapatkapitányi karszalagot. Nekünk ez a fizetésünk harmada, viszont a pályamunkásoknak, az irodai dolgozóknak és ki tudja még hány fontos munkát végző embernek lehet, hogy így marad meg az állása.
Elsősorban emberek vagyunk, most a futball másodlagos, a társadalom tagjaiként figyelnünk kell másokra is. Bízom benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen a nehéz időszakon, és ismét a labdarúgás jelenti a fő témát.

- A stáb összes tagja első szóra támogatta a klub javaslatát - tette hozzá Feczkó Tamás. - Amikor újraindul a bajnokság, akkor ott szeretnénk folytatni a szereplést, ahol abbahagytuk. Hosszú távon is szeretnénk egyben tartani a csapatot, és ha ennek a célnak az eléréséhez ilyen nehéz döntést kell hozni, akkor nem lehet kérdés, hogy igenlő a válaszunk.

- A DVTK vezetősége a járvány idején is napi szinten értekezik, ezért a menedzsment összes tagja tisztában van a klub aktuális, gazdasági, sportszakmai helyzetével - tájékoztatott Benczés Miklós sportigazgató. - Amikor a klubvezetés a fizetések csökkentésének javaslatáról döntött annak érdekében, hogy a DVTK további működése ne kerüljön veszélybe, akkor jó példával elöl járva elsőként a menedzsment tagjai fogadták el a bércsökkentést. Nagy örömmel tölt el, hogy a labdarúgók és a stábtagok mellett a klub minden munkavállalója hasonlóan cselekedett.
Sportigazgatóként - Feczkó Tamással egyeztetve - számomra az a legfontosabb, hogy a csapat egyben maradjon, és ha a cél eléréséhez hasonló fájó intézkedéseken keresztül vezet az út, akkor meg kell lépni. Bízom benne, hogy amennyiben az MLSZ engedélyezi a bajnokság újraindulását, akkor a csapat továbbra is folytatni tudja eredményes szereplését, és a most lerakott alapokra később is tudunk építkezni.