Most szombaton délután tehát 17 órától a DVTK YouTube-csatornáján teljes egészében “levetítjük” a 2014. július 17-én lejátszott Litex Lovecs - Diósgyőri VTK találkozót. Ide kattintva lehet felidézni a DVTK akkori keretét.

Várunk minden szurkolót a stadion helyett a számítógépe, vagy okostévéje elé, hogy együtt szurkoljuk ki a DVTK győzelmét Lovecsben!

Szurkoljunk együtt!

A szurkolás közösségi élmény, ezért normál esetben most arra biztatnánk mindenkit, hogy irány a stadion, esetleg gyűljenek össze a barátokkal, és együtt drukkoljanak. A koronavírus-járvány miatt azonban a WHO-hoz és a hatóságokhoz hasonlóan mi is azt kérjük, hogy maradj otthon!

Litex Lovecs - Diósgyőri VTK 2014/2015 Európa Liga, 2. forduló, 1. mérkőzés

A DVTK magabiztosan, összesítésben két győzelemmel, 6-2-es gólkülönbséggejutott tovább az Európa Liga selejtezőjének első fordulójából. A legutóbbi mérkőzést múlt szombaton láthatták szurkolóink a DVTK YouTube csatornáján. 

Az ellenfél

A Litex Lovecs az utóbbi két évtizedben lett tényező a bolgár labdarúgásban. Csak 1994-ben jutottak fel először az élvonalba, de azóta háromszor szereztek bajnoki címet és rendszeres nemzetközi kupaszereplők. Az ellenfelet bemutató cikkünk, ide kattintva olvasható. 

Vezetőedzői várakozás

- Sikerült feltérképezni az ellenfelet, sok információt kaptunk, amelyből látszik, hogy jó és erős csapat - nyilatkozta Szivics Tomiszláv, a DVTK vezetőedzője. - Folyamatosan a bajnoki címért küzdenek, évek óta jelen vannak Európában. Minőségi labdarúgóik vannak, az edzőjük egy bolgár legenda. Mindig két csapat van a pályán, van játékvezető, kapufa, mi most arra készülünk, hogy legalább egy gólt szerzünk majd idegenben, hiszek a sajtá csapatomban. Ezúttal várható néhány meglepetés a kezdőcsapatban és a taktikában is. Úgy látjuk, hogy a jobb oldaluk erősebb, két nagyon gyors játékosuk is van azon a szélen, Strahil Popov, aki sokszoros bolgár válogatott és a kolumbiai Danilo Moreno Asprilla, aki a csapat egyik legjobb játékosa, ha nem a legjobb. Fel kell vennünk velük a versenyt gyorsaságban és le kell zárni előttük a területet. Ugyanakkor nekünk is veszélyesnek kell lennünk. Ha ezt a három dolgot össze tudjuk hozni, akkor eredményesek lehetünk. A cél az, hogy rúgjunk egy gólt és minél kevesebbet kapjunk. Egy napja érkezett meg hozzánk Bognár István és nagyon örülök annak, hogy ő itt van, hiszen hiányzott tavaly egy ilyen játékos a csapatból, majdnem biztos, hogy pályára is lép majd. 

A csapat

A DVTK Budapest és Szófia érintésével utazik Lovecsbe. A társakkal tart a mindössze egy napja érkezett új igazolás, Bognár István is. Wiliam Alves combizomsérülés miatt nem tarthatott a csapattal, a többiek egészségesek. 

Az utazó keret

kapusok
Antal Botond
Radoš, Ivan

mezőnyjátékosok
Alves, William
Bacsa Patrik
Barczi Dávid
Bognár István
Bori Gábor
Debreceni András
Egerszegi Tamás
Elek Ákos
Eperjesi Gábor
Gosztonyi András
Grumić, Miroslav
Husić, Senad
Kádár Tamás
Marjanović, Lazar
Németh Milán
Nikházi Márk
Okuka, Dražen

A várható kezdőcsapatok

Litex: Vinicius - Popov, Bodurov, Mendy, Bozsikov - Asprilla, Zlatinov, Boumal, Vajushi - Kossoko, Jordán. Vezetőedző: Krasszimir Balakov.
Kispadon: Konov, Nedjalkov, Malinov, Milanov, Rumenov, Cvetkov, Cvetanov

DVTK: Antal - Okuka, Debreceni, Kádár, Husić - Egerszegi, Elek - Gosztonyi, Barczi, Németh M. - Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Kispadon: Radoš, Eperjesi, Bori, Nikházi, Bognár I., Marjanović, Grumić.