Most szombaton délután tehát 17 órától a DVTK YouTube-csatornáján teljes egészében “levetítjük” a 2011. július 16-án lejátszott Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE találkozót. Ide kattintva lehet felidézni a DVTK akkori keretét (közte a tavaszi igazolásokkal).

Várunk minden szurkolót a stadion helyett a számítógépe, vagy okostévéje elé, hogy együtt szurkoljuk ki a DVTK győzelmét!

Szurkoljunk együtt!

A szurkolás közösségi élmény, ezért normál esetben most arra biztatnánk mindenkit, hogy irány a stadion, esetleg gyűljenek össze a barátokkal, és együtt drukkoljanak. A koronavírus-járvány miatt azonban a WHO-hoz és a hatóságokhoz hasonlóan mi is azt kérjük, hogy maradj otthon! És hogy mégis meglegyen a meccshangulat, arra kérünk mindenkit, hogy a meccsnézés közben készítsen fotót magáról mezben vagy sálban, és azt töltse fel a saját Instagram történetébe (story), ahol a képen bejelöli a DVTK hivatalos Instagram csatornáját (@dvtkinstagram). A legjobbakat megosztjuk a DVTK Instagramján.

Tehát elő a sálat és a mezt, és szombaton délután öt órától jöhet az újabb meccs!

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE 2010/2011

A DVTK bajnokként jutott vissza a legmagasbb osztályba, a kiesés után azonnal. Az első fordulóban a ZTE érkezett Diósgyőrbe, és ahogy az Diósgyőrben lenni szokott, óriási várakozás előzte meg a piros-fehérek bemutatkozását. 

Benczés Miklós: Hétről hétre rangadó

Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője mindamellett, hogy felvázolta, milyen különbség van az NB II. és az NB I. között azt is elmondta, hogy folytatni szeretné a támadófocit.

- Vártad már a bajnoki rajtot?
- Nagyon kevés volt a felkészülésre fordítható idő, nem bántam volna, ha egy-két héttel később kezdődne a bajnokság. Ugyanakkor nagy várakozás is van bennem, hiszen a feljutás után az NB I.-ben kezdjük meg a küzdelmeket.

- Mi a DVTK célja ebben a bajnokságban?
- A klubvezetés részéről nem fogalmazódott meg semmilyen konkrét cél, ezért csak azt tudom elmondani, hogy magammal szemben milyen célt határoztam meg. Lehet, hogy egy-két szurkolót meglep, de a célom az, hogy benntartsam a csapatot az NB I.-ben. Ennek az az oka, hogy, a kezdőcsapatunkba mindössze két új ember érkezett, ugyanakkor az NB I.-ben sokkal gyorsabb a játék, minden ellenfelünk jobb, mint azok, akikkel az elmúlt bajnokságban találkoztunk és nem elég egy-két mérkőzésre felszívnunk magunkat, hanem folyamatosan százszázalékos teljesítményt kell nyújtani. Mondhatni, hétről hétre rangadót játszunk.

- Például a ZTE ellen, amelyről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy gyenge csapat lenne.
- Ez is egy különbség az NB II. és az NB I. között: a másodosztályban mindenki minket akart legyőzni, míg az elsőosztályban mindenki le akarja győzni a másikat. Továbbá itt más játékstílusokkal fogunk találkozni, nem lesz olyan, hogy az ellenfél megszállja a saját 16-osát. A ZTE évek óta meghatáró tagja az NB I.-nek egy kiváló szakemberrel a kispadon.

- Az NB II.-ben a Diósgyőr uralta a játékot, folytatódik ez a harcmodor, vagy alkalmazkodik a csapat az ellenfélhez?
- A foci a folyamatos alkalmazkodásról szól. Az NB II.-ben az ellenfelek visszaálltak, ha nem így történik, akkor biztosan nekünk is alkalmazkodni kellett volna ehhez, mint ahogy voltak is olyan mérkőzésrészletek, amikor mi alkalmazkodtunk. Az NB I.-ben minden csapat győzelemre játszik, így folyamatos alkalmazkodásra kényszerül a teljes mezőny. Csank János fogalmazta ezt meg szépen: “amikor az ellenfélnél van a labda, akkor védekezünk, ha nálunk, akkor támadunk”.

Ugyanakkor azt szeretném, ha érvényesíteni tudnánk az akaratunkat, mert vannak a csapatnak olyan játékosai, akik képesek erre. Megalkuvást nem tűrő harcos játékot várok a labdarúgóktól, mert döntő lehet, hogy hány párharcot tudunk megnyerni elöl és hátul. Ehhez nagyobb motivációra van szükség, de ha nagy számban látogat ki a közönség a mérkőzéseinkre és a megszokoott módon buzdítják a csapatot, akkor ezzel sem lesz probléma.

A csapat

A keretben nyáron több változás is történt. Öt új játékos érkezett: Farkas Balázs, Francisco Gallardo, l’Imam Seydi és Enrique Carreño életében először ölthette magára a DVTK címeres mezét. Takács Péter is hazatért, miként levegőben lóg Tisza Tibor visszatérése is, de a tárgyalások még folynak.

A kapuban minden jel szerint - az NB II.-es bajnokcsapatból kirobbanthatatlan - Ivan Radoš kezdhet. A védelem közepén Igor Gal és Budovinszky Krisztiián, a hátsó sor két szélen pedig Vadász Viktor és Gohér Gergő zárkózhat fel az akciókhoz. A középpálya közepén az elműlt egy évben összeszokott páros várható, Mohamadou Abdouraman elsősorban szűr Lippai Ákos pedig irányít, míg a két szélen várhatóan José Luque és az egyik új igazolás, Francisco Gallardo mutathatja meg, mire képes. A támadások befejezéséért George Menougong és a szintén nemrég érkező L'Imam Seydi felel majd. 

A várható kezdőcsapatok

DVTK: Radoš - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque - Menougong, Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós
Kispadon: Farkas B., Pál Sz., Bogáti, Takács P., Dobos, Carreño

ZTE: Vlaszák  - Turcsik, Bulatović, Sherif, Varga R. - Szalai T., Kamber, Horváth A., Hervás  - Turkovs, Balázs Zs.. Vezetőedző: Csank János
Kispadon: Kocsárdi, Stanisavljević, Jahič, Kovács G., Rajcomar, Csordás, Bujor