Újabb e-sport játék került az e-szakosztályba

E-sport szakosztályunk annak idején a FIFA játékkal nyitott. A játékválasztás a klub fő profiljához, a labdarúgáshoz kapcsolódik. A FIFA játék mellett már más, klasszikusnak mondható e-sport játékokkal is foglalkozunk, mint a League of Legends, Hearthstone, PUBG. Amíg az FPS és MOBA játékok a fiatalabb generációknak jönnek be, addig a sportjátékok több korosztály tetszését is elnyerheti, ezért a bővítésnél most újra egy sportjátékra, a jégkorongra esett a választás. A DVTK Jegesmedvék csapatának köszönhetően, ez szintén közkedvelt sportnak számít Diósgyőrben.

Az e-sport szakosztályban a NHL20 játékot Bakonyi Dávid fogja képviselni, aki 10 éve Németországban lakik és jelenleg 2 német bajnokságban, a Deutsche eSport Budesligában, és a National League Gaming szériákban is játszik, de az évente megrendezésre kerülő NHL Gaming World Championshipben is eredményesen versenyez. Bakonyi Dáviddal Martini Emil készített egy interjút:

- Nyolc éves korom óta rajongok a jégkorongért, így ide s tova 20 éve rendszeresen járok haza meccsekre külföldről is - nyilatkozta Bakonyi Dávid. - Terveim között szerepel, hogy idén mindkét német bajnokságban a 3. helyre szeretnék odaérni, a Liga kupában pedig szeretném elhódítani a trófeát. Legnagyobb álmom persze az NHL GCW-ben eljutni Vegasba, és a legnagyobbakkal együtt játszani.