Most szombaton délután tehát 17 órától a DVTK YouTube-csatornáján teljes egészében “levetítjük” a 2014. július 10-én lejátszott Birkirkakra FC - Diósgyőri VTK Ide kattintva lehet felidézni a DVTK akkori keretét

Várunk minden szurkolót a stadion helyett a számítógépe, vagy okostévéje elé, hogy együtt szurkoljuk ki a DVTK győzelmét!

Szurkoljunk együtt!

A szurkolás közösségi élmény, ezért normál esetben most arra biztatnánk mindenkit, hogy irány a stadion, esetleg gyűljenek össze a barátokkal, és együtt drukkoljanak. A koronavírus-járvány miatt azonban a WHO-hoz és a hatóságokhoz hasonlóan mi is azt kérjük, hogy maradj otthon! És hogy mégis meglegyen a meccshangulat, arra kérünk mindenkit, hogy a meccsnézés közben készítsen fotót magáról mezben vagy sálban, és azt töltse fel a saját Instagram történetébe (story), ahol a képen bejelöli a DVTK hivatalos Instagram csatornáját (@dvtkinstagram). A legjobbakat megosztjuk a DVTK Instagramján.

Tehát elő a sálat és a mezt, és szombaton délután öt órától jöhet az újabb meccs!

Birkirkara FC - Diósgyőri VTK Európa Liga, 1. forduló, második mérkőzés

Az Európa Liga első selejtezőkörében előnyt szerzett a DVTK a visszavágóra. Barczi Dávid góljára még válaszolni tudtak a vendégek, de az utolsó perces gólok mestere, Bacsa Patrik ezúttal is villant.

Európa Liga, 1. forduló, első mérkőzés

Diósgyőri VTK - Birkirkara FC 2-1 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 6112 néző. Játékvezető: Ignasi Villamayor Rozados (Laudino Lopez Fidalgo, Hugo Ricardo Jourdan Pereira).
DVTK: Radoš - Okuka, Alves, Kádár, Husić - Gosztonyi, Elek, Barczi, Nikházi - Bacsa, Grumić. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Birkirkara: Murcia - Z. Muscat, Bessi, Vukanac, Moreno, Zerafa -  Herrera, Sriberras, Fenech - Camenzuli, Vella. Vezetőedző: Paul Zammit.

Csere: Gosztonyi helyett Bori az 56., Camenzuli helyett Scicluna a 60., Husić helyett Marjanović a 67., Sciberras helyett Agius a 75., Vella helyett Ledesma a 82. percben.
Sárga lap: Okuka és Zerafa a 76. percben.
Piros lap: Bissi a 47. percben.
Gólszerző: Barczi (1-0) a 34., Bissi (1-1) a 36., Bacsa (2-1) a 90+2. percben.

Szivics Tomiszláv: Nem számolgatunk

A DVTK 17+2 játékossal indult Bükfürdőre, ahonnan Bécs érintésével utazik a csapat Máltára az Európa Liga-visszavágóra. Senad Husić és Debreceni András Bükfürdőn nyilatkoztak a DVTK TV-nek.

- Ez egy olyan eredmény, ami után izgulni nem kell, de koncentrálni nagyon, hogy ne kapjunk butaságból gólt - nyilatkozta az első mérkőzés után Bacsa Patrik. - Innentől egyszerű matematika, ha nem kapunk gólt, akkor biztosan továbbjutunk. Ugyanakkor azt gondolom, mivel a Birkirkara játékosai is tisztában vannak ezzel, ezért változtatni fognak a játékfelfogásukon. Góllövési kényszerben vannak, nem állhatnak be a kapujuk elé, és ha kinyílnak, az teret adhat a támadásainknak és mi lövünk gólt. A lényeg, hogy nyugodtan játsszunk! Az interjú további része ide kattintva olvasható.

Szivics Tomiszláv és Bacsa Patrik a csapat máltai edzése után már a helyszínen osztotta meg gondolatait.

- Egy héttel előrébb vagyunk, a csapat egyre jobban összekovácsolódik - nyilatkozta Szivics Tomiszláv. -  Egy kellemetlen ellenfélel fogunk találkozni ezúttal is, ráadásul a meleg és a páradús levegő sem lesz túl kedvező, de nincs mese a cél a továbbjutás. Nem számolgatunk, győzni jöttünk Máltára. 

A csapat

A mérkőzésre 16+2 főt lehet nevezni, azonban a biztonság kedvéért 17+2 fő utazott el.

Az utazó keret

kapusok
Antal Botond
Radoš, Ivan

mezőnyjátékosok
Alves, William
Bacsa Patrik
Barczi Dávid
Bori Gábor
Csirszki Martin
Debreceni András
Egerszegi Tamás
Elek Ákos
Eperjesi Gábor
Gosztonyi András
Grumić, Miroslav
Husić, Senad
Kádár Tamás
Marjanović, Lazar
Németh Milán
Nikházi Márk
Okuka, Dražen

Ezúttal nem tartott a társakkal Vági András, Szabó Balázs, valamint a pénteken igazolt Takács Tamás, aki az első forduló nevezési határideje után lett a DVTK játékosa.

A kapuban várhatóan a nyáron érkező új igazolás, Antal Botond kezd majd, a védelem közepén a már összeszokott Debreceni András, William Alves kettős, a széleken pedig Senad Husić és a nemrég érkezett  Dražen Okuka kaphat szerepet, előttük a szintén friss szerzemény Bori Gábor, valamint a két rutinos válogatott játékos Kádár Tamás és Elek Ákos szűrheti a középpályát. A góllövésért elsősorban Gosztonyi András, Miroslav Grumić és Bacsa Patrik lesz a felelős.

A várható kezdőcsapatok

A Birkirkara kezdőcsapata: Murcia - Grech, Moreno, Vukanac, Vella, Scicluna, Fenech, Agius, Camenzuli, Herrera, Zerafa. Vezetőedző: Paul Zammit.
Kispadon: Akpan, Curmi, Borg, Omerou, K. Zammit, Ledesma.

A máltai csapatból a Debrecenben kiállított Matheus Bissi eltiltás, a csapatkapitány Gareth Sciberras sérülés miatt nem léphet pályára

A DVTK kezdőcsapata: Antal - Okuka, Alves, Debreceni, Husić - Bori, Kádár, Elek - Gosztonyi, Grumić, Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Kispadon: Radoš, Eperjesi, Németh M., Egerszegi, Nikházi, Barczi, Marjanović.