Szivics Tomiszláv: - Hoztuk a kötelezőt, gratulálok a csapatnak. Egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy nem sikerül a továbbjutás. Már az első mérkőzés után is mondtam - amikor néhányan kritizáltak -, hogy az étteremben is a desszert után jön a számla. Elértük a célunkat, továbbjutottunk magabiztos, szép játékkal. Ahhoz is gratulálok, hogy hat pontot szereztünk a magyar focinak és örömet okoztunk a sok DVTK-szurkolónak, köszönöm azoknak, akik Máltára is eljöttek szurkolni.

Barczi Dávid: - Úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt szerettük volna, mindenképpen nyerni akartunk a továbbjutás érdekében. A második félidőben kaptam szerepet, megtettem mindent ezalatt. A gólom előtt Goszi (Gosztonyi András - a szerk.) adott középre egy kemény labdát, ami kicsit mögém jött, ezért jobb belsővel nyúltam vissza érte, és úgy próbáltam a kapuba juttatni. Szerencsére telibe találtam, nem is láttam, hol akadt végül meg a hálóban. 

Elek Ákos: - Egész héten gyakoroltuk a visszatámadást, a gólom előtt is sikerült visszaszerezni a labdát. A lövés után - el kell ismerni, a kapus is benne volt - de örülök neki. A továbbjutás után sem szabad átesni a ló túloldalára, de az első mérkőzés után kapott kritikák sem voltak reálisak, mint az a 6-2-es különbség mutatja is. Megyünk tovább ezen az úton.

Nikházi Márk: Nem elégedhetek meg

- Biztos vagyok benne, hogy bíztál a továbbjutásban, de számítottál-e arra, hogy ilyen magabiztosan sikerül?
- A mai fociban már ritkán játszik egy csapat könnyű mérkőzést, ezért nehéz továbbjutásra számítottam. A kettős győzelmet jó eredménynek tartom, a visszavágón már a gólkülönbség is teintélyes volt, ami persze még nagyobb is lehetett volna. A továbbjutással elégedettek lehetünk, várjuk a következő fordulót.

- Kétszer győzött a DVTK a Birkirkara ellen, mi volt a különbség a két találkozó közt?
- Az első mérkőzésen egy kicsit fáradtabban mozogtunk, hiszen a felkészülés kezdetén nem voltunk elég frissek. Ugyan kaptunk egy szerencsétlen gólt, de mi irányítottunk végig. Máltán inkább nekik kellett volna támadni, az első félidőben próbálkoztak, voltak is lehetőségeik, azonban a második gólunk eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást is.

- A statisztikákat böngészve kiderül, hogy két mérkőzesen három gólpasszt is adtál.
- A gólpassz mindig összjáték eredménye, mert nem elég, ha tökéletes labdát adsz, kell egy társ is, aki értékesíti. Természetesen örülök neki, hogy három gólpassz szerepel a nevem mellett, de nekem ez a feladatom. Emellett elvárás velem szemben, hogy lehetőség szerint érjek oda a kapu elé, ami megvolt, de most a lövések elkerülték a kaput. Nyilván szeretnék én is betalálni, de első nekifutásra ez sem volt rossz. Mindig többet szeretne az ember, baj lenne, ha megelégednék magammal

- A bolgár Litex Lovecs a következő ellenfél, mit tudsz róluk?
- Ismerem a bolgár labdarúgás korábbi eredményeit, de a mostani csapatokkal, játékosokkal kevésbé voltam képben. Azonban a szakmai stáb feltérképezte őket, sikerült megnézni egy teljes mérkőzést is, így most már tudjuk, mire számíthatunk. Biztos vagyok benne, hogy a szakvezetés megtalálja a megfelelő taktikát.