Amikor Feczkó Tamás a DVTK edzője lett, akkor sem könnyű munkát vállalt el, és ugyan már biztosította az élvonalban a helyét a DVTK, mégis vetekszik a korábbival a mostani feladat. Két mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, és sportemberként biztosan mindkettőt meg szeretné nyerni Feczkó Tamás.

- Hivatkozhatnánk arra, hogy milyen szépen szerepeltünk a tavasz elején, a szünet előtt mi szereztük a legtöbb gólt és a legtöbb pontot, de mindenki a jelennel foglalkozik magunkat is beleértve - nyilatkozta a vezetőedző. - A következő két mérkőzésen úgy kell játszani, hogy pozitív benyomásokkal zárjuk le ezt a szép idényt. Minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán, és ennek a célnak az eléréséhez - mivel a vetélytársak is pályára lépnek - nekünk is pontokat kell szereznünk.

Ismerős lesz a DVTK számára a szerda esti mérkőzés hangulata, mert a DVSC-nez hasonlóan a Paks is a bennmaradásért játszik, azzal nem lephetik meg a diósgyőri csapatot, hogy mindent feláldoznak a győzelemért.

- A sorsolás úgy hozta, hogy a kiesés ellen menekülő három csapat az utolsó három ellenfelünk. A sors fintora, hogy az elmúlt években a DVTK hajrázott kiválóan, és vívta ki a bennmaradást az utolsó fordulóban, idén pedig mi találkozunk az NB I.-ért foggal-körömmel küzdő csapatokkal. De nekünk nem ezzel kell foglalkozni, hanem aki felveszi a DVTK mezét annak az utolsó másodpercig szenvedéllyel kell küzdeni, mert ha ez hiányzik, akkor jó eredmény sincs.

Dušan Brković és Haris Tabaković kikerült a DVTK keretéből, Kiss Tamás pedig begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ezért három helyen biztosan változni fog a kezdőcsapat - szembesítettük a tényekkel Feczkó Tamást.

- Ráadásul ZTE ellen megrúgott Serhii Shestakov sérülése kiújult, valamint Branislav Danilović háta is beállt, ami egész évben problémát jelentett - tette hozzá egy sóhaj keretében. - Azért dolgozunk viszonylag bő kerettel, hogy az ilyen helyzetekben is legyen kihez nyúlni. Megint egy olyan kezdőcsapattal állunk ki, ami példa nélküli, de bízom minden játékosomban, mert akik pályára lépnek, azok sem ajándékba kapják a lehetőséget, hanem kiérdemelték.

A paksiak jó formában játszanak, ami annak is köszönhető, hogy szó szerint nem 90 percig, hanem a hármas sípszóig játszanak, több mérkőzésen is pontot mentettek a hosszabbításban.

- Szerdai ellenfelünk olyan mentális erővel bír, hogy akár kétgólos hátrányból is képesek felállni a ráadásban. Ezért ezúttal hangsúlyozottan nem 90, hanem 95-96 percre készülünk. Lehet, az lesz az üdvözítő, ha akkor szerezzük meg a vezető gólt, amikor már nem marad idejük a válaszra, mint arra már volt példa diósgyőri munkásságom idején - zárta Feczkó Tamás.