Hadik András és Kertész Krisztián az előttünk álló hétvégén főpróbát tart, hiszen a kettős részt vesz a nagy hagyományokkal rendelkező Velenje Rallye-n. A szlovén városban 1984-ben rendezték meg először a futamot, idén 35. alkalommal találkoznak egymással a mezőny tagjai. Hadikék kockáztatás nélkül, de lendületes autózással készülnének fel a hazai nyitányra.

- Új autóval vágunk neki a magyar bajnokságnak, amit az elmúlt időszakban igyekeztünk a lehető legjobban megismerni – fogalmazott Hadik András. - Sokkal több rajta a beállítási lehetőség, mint az előző szériánál, ezért ismét van mit tanulunk. Eddig két hazai sprintversenyen indultunk, és Cereden tartottunk egy nagyobb tesztet, most azonban már élesben is szeretnénk bizonyítani. Szlovéniában tavaly is indultunk ezen a versenyen. Remek a hangulata, jók a pályák, és a programba is tökéletesen illeszkedik, ezért idén sem hagyjuk ki.

A 35. Velenje Rallye pénteken kezdődik a pályabejárással, szombaton reggel tartják meg az adminisztratív és a technikai átvételeket, majd rögtön ezután elkezdődik az éles verseny. A hat szakaszt kora estére be is fejezi a mezőny.

- Két pályán fogunk három-három alkalommal menni - folytatta a DVTK ralisa. - Azért is választottuk ezt a versenyt, mert az adott helyszíneken belül egyaránt vannak széles és keskeny, gyors és lassabb részek. A magyarországi szakaszokhoz képest csúszósabb az aszfalt, de pont jó lesz nekünk a Salgó Rallye előtt. Összesen nyolcvan kilométer lesz a versenyprogram, amit fele ennyi etappal kötöttek össze a szlovén rendezők. Közkedvelt, jó verseny lesz, amely gyönyörű helyszínen zajlik. Értelmetlen rizikót természetesen nem fogunk vállalni, de a teszt üzemmódból magasabb fokozatba kell kapcsolnunk. Ezt meg is tesszük, hiszen utána a hazai bajnokságban már a tökéleteshez közeli teljesítményre lesz szükségünk.