A koronavírus járvány miatt félbeszakított bajnoki idény ellenére ezen az éven is megszavaztatta a bajnokságok legjobb játékosait a Hivatásos Labdarúgók Szervezete. Női kategóriában két kategóriában szavazhattak a labdarúgók. A legjobb kapus kategóriát óriási fölénnyel (61%) a DVTK tavaly nyáron igazolt hálóőre, Schildkraut Fruzsina nyerte, megelőzve a MTK-s Szőcs Rékát, valamint a Haladás-Viktória kapusát, Bíró Barbarát.

A 22 éves Schildkraut Fruzsina tavaly nyáron csatlakozott a DVTK női labdarúgó csapatához.

- Először is nagyon köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott - kezdte Schildkraut Fruzsina, a DVTK kapusa. - Másodszor természetesen szeretném megköszönni kapusedzőmnek, Andrusch Józsefnek, aki mellett az elmúlt egy évben rengeteget tanultam. Tavaly nyáron érkeztem a DVTK-hoz, és önmagamhoz képest nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban. Elsősorban lábbal sokkal jobban bánok a labdával mint korábban, és jóval bátrabban irányítom a társakat is hátulról. Nyilván van még hova és miben fejlődnöm, de úgy érzem egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy bekerülhessek a magyar válogatottba. Nagyon bízom benne, hogy ezen az éven is sikerül olyan teljesítményt nyújtanom, amivel biztos pontja lehetek a DVTK-nak, és azon leszek, hogy teljesítményemmel felkeltsem a szövetségi kapitány figyelmét, amiért mindent meg fogok tenni.

Schildkraut Fruzsina az előző idényben 12 bajnoki mérkőzésen, és 1 Magyar Kupa találkozón védte a DVTK kapuját.

- Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy Schildkraut Fruzsina lett a tavalyi idény legjobb kapusa - mondta el Fórizs Sándor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Köszönettel tartozunk Andrusch Józsefnek, aki nagy munkát végzett az utóbbi egy évben a kapusainkkal. Bízunk abban, hogy ez az elismerés is felkelti majd a szövetségi kapitány figyelmét, és a következő összetartásra Fruzsi meghívót kaphat a válogatott keretébe, ahol bizonyíthatja, hogy az elmúlt egy évben tényleg rengeteget fejlődött. Bízunk abban, hogy az előttünk álló idényben is hasonlóan jó teljesítményt fog nyújtani, és tovább fog fejlődni, és tehetsége alapján a DVTK labdarúgójaként hamarosan a magyar válogatott első számú kapusa lehet.

A tavalyi idénytől a DVTK női labdarúgó csapatának kapusainak felkészítésével Andrusch József foglalkozik. 

- A női kapusok között nagyszerű fizikai adottságokkal rendelkezik - nyilatkozta Andrusch József, a DVTK női labdarúgó csapatának kapusedzője. - Ritka a női mezőnyben az ilyen magassággal megáldott kapus, ami mindenképpen előnyt jelent számára. Fruzsi rendkívül szorgalmas, és jó mentalitású, amiben sokat segített, hogy megígértük neki amikor csatlakozott a DVTK-hoz, hogy válogatott kapust csinálunk belőle. Ebből adódóan rendkívül céltudatos lett, ami korábban azért nem volt rá jellemző. Amióta Diósgyőrben van és érzi, hogy az elvégzett munkának mekkora eredménye van, nagyon komolyan veszi a hivatását. Ennek érdekében például 12 kilót leadott. Nyitott a fejlődésre, hiszen olyan dolgokban lépett előre óriásit, ami korábban egyáltalán nem volt erőssége. Korábban félt például a kifutásoktól, viszont most már ügyesen oldja meg a védelem mögötti söprögetést, lábbal kimondottan sokat fejlődött, egyre kommunikatívabb a társakkal. Ismerve a magyar mezőnyt, és Fruzsi képességeit, valamint azt, hogy mennyi potenciál van még benne, nyugodtan mondhatom, hogy ott van a helye a válogatott keretben. 

A 2019-2020. bajnoki év legjobbjai a HLSZ szavazatai alapján

Férfi mezőny

A legjobb kapus: Dibusz Dénes (Ferencváros, 42%)
A legjobb mezőnyjátékos: Cseri Tamás (Mezőkövesd, 57%)
A legjobb külföldön játszó labdarúgó: Szoboszlai Dominik (RB Salzburg, 52%)
A legjobb NB II.-es játékos: Balajti Ádám (Vasas (44%)
A legjobb 21 éven aluli játékos: Bolla Bendegúz (Zalaegerszeg, 50%)
A legjobb vezetőedző: Kuttor Attila (Mezőkövesd, 35%)

Női mezőny

A legjobb kapus: Schildkraut Fruzsina (Diósgyőri VTK, 61%)
A legjobb mezőnyjátékos: Vágó Fanny (Ferencváros, 50%)