Klye Osterberg szülővárosában, Lakevilleben kezdte meg pályafutását, és a középiskolában nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült az úgynevezett USA Hockey National Team Development Programba, ahol a tehetséges fiatal amerikai játékosokat fejlesztették a legmagasabb szinten. Két szezonon keresztül volt részese a programnak, amelynek csúcsaként a 2011/2012-es évadban az U18-as világbajnokságon aranyérmet nyert az amerikai válogatottal. Ezt követően is maradt a legrangosabb amerikai juniorligában, az USHL-ben, de már a Omaha Lancers színeiben szerepelt 46 mérkőzésen. A következő évadban csatlakozott a University of Minnesota Duluth egyetemi csapatához, ahol négy évet töltött el, utolsó szezonjában pedig NCAA bajnoki döntőt játszott. Az egyetemi évek után a norvég élvonalban folytatta pályafutását, és első európai szezonjában pont/meccs feletti átlagot produkált, csapatával pedig az elődöntőig menetelt. A 2018/2019-es idény során a svéd másodosztályban szerepelt, a legutóbbi évadban pedig abban a Deggendorfer SC-ben játszott, amelynek vezetőedzője Dave Allison volt.

 

-Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat, mit várhatunk tőled a szezon során?
-A játékstílusom alapján egy viszonylag alacsony csatár vagyok, aki szeret sebességet, intenzitást vinni a játékba minden egyes meccsen. Minden mérkőzést egy háborúnak fogok fel, amiken a tőlem telhető legtöbbet beleadok a jégen, valamint képes vagyok a kapuba is betalálni.

-Dolgoztál már együtt Dave Allisonnal. Milyen tapasztalataid vannak a vezetőedzővel kapcsolatban?
-Az egyik legjobb szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Pontosan tudja, hogy a szenvedélyével hogyan hozza ki a legjobbat a játékosaiból és edző kollégáiból a csapatérdeket szem előtt tartva. Nem csak egy edző a jégen, ő egy nagyszerű személyiség a jégen kívül is. Ő az első, aki megkérdezi tőled, hogy miben segíthet, hogy érzed magad.

- Mit hallottál eddig Magyarországról és a magyar hokiról?
-Még nem tudok sokat Magyarországról és a magyar életvitelről, de eddig csak remek dolgokat hallottam Miskolcról. Már nagyon várom, hogy mindenkivel találkozhassak és megismerhessem a várost. Az egyetlen aggodalmam a magyar nyelv elsajátítása, de szeretem a kihívásokat. 

-Mit üzensz a szurkolóknak?
-Ezúton is köszönöm, hogy támogatjátok a csapatot ezekben a nehéz időkben. A jégkorong jelent számomra mindent az életben és nélkületek nem lennék képes a szenvedélyemnek hódolni. Már nagyon várom, hogy találkozzak veletek a jégcsarnokban és a városban

-Kyle egy olyan játékos, akiben rendkívül nagy a versenyszellem és jobbá teszi a csapattársait. Mind a három csatárpozícióban és minden játékhelyzetben megállja a helyét. Az elmúlt szezonban nagyon sokat fejlődött és komolyodott játékosként. Úgy gondolom, hogy a legjobb évei még csak ezután következnek, most pedig rajta a sor, hogy ezt a jégen a játékával is bebizonyítsa. – mondta az amerikai csatárról a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, Dave Allison

Klye Osterberg hétfőn érkezik Magyarországra és a keddi edzésen csatlakozik a keret többi tagjához.

Névjegy

Név: Kyle Osterberg
Születési hely: Lakeville, USA
Születési idő: 1994. szeptember 5.
Súly: 79 kg
Magasság: 173 cm
Poszt: csatár

Pályafutása

2020 – DVTK Jegesmedvék
2019/2020 Deggendorfer SC (Német 3.liga)
2018/2019 Karlskrona HK (Allsvenskan)
2017/2018 Sparta Sarpsborg (Norvégia)
2013-2017 University of Minnesota Duluth (NCAA)
2012/2013 Omaha Lancers (USHL)
2011/2012 USNTDP Juniors (USHL), U.S. National U18 Team (USDP)
2010/2011 USNTDP Juniors (USHL), U.S. National U17 Team (USDP)
2009/2010 Lakeville South High (USHS-MN)

Foto: fotostyle-schindler.de