- Az U14-ben és az U15-ben marad az eddigi lebonyolítás annyi különbséggel, hogy az U15 eredménye meghatározza majd a következő évi U16-os besorolást - nyilatkozta korábban Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportkakadémia igazgatója. - A kiesést illetően a két korosztály összesített eredménye számít majd. Az U16, U17, U19-ben 2x12 csapattal indul az év, ahol a DVTK az első 12 kiemelt csapat közé került. Itt ősszel lesz mindkét csoportban egy egyfordulós 11 mérkőzés, melynek sorrendjének megfelelően alakul ki tavaszra a 8 csapatos "A" csoport, a szintén 8 csapatos "B" csoport és a kiesésről döntő 8 csapatos "C" csoport. U14-U19 közötti korosztályokban a várható kezdés augusztus 29-e lehet. A kicsiknél a régiós bajnokságban és az említett edzőmérkőzéseken a minél több játékperc biztosítása a legfontosabb cél. Itt még az eredményesség teljesen háttérbe szorul, sokkal inkább a képzésen van a hangsúly. Az U14-U15-ös bajnokságban is az előbb említett célokkal vágunk neki az új idénynek, viszont az U15 esetében az 1-12. helyezés akár elvárásként is megfogalmazható, mert így a következő évadot az elit mezőnyben kezdheti majd az akkori U16-os korosztályunk. A felső korosztályokban szeretnénk az 1-8. hely valamelyikén végezni, amit az őszi 11 fordulós körben szeretnénk elérni. Ha nem sikerül, akkor is minimális elvárás a tavaszi fordulók "B" jelű csoportjában az 1-4. helyének a megszerzése, ami biztosítja a következő évben is az elit 12 csapatos bajnokságban való részvételt.

U19

U19 I. osztály Kiemelt csoport

2020. augusztus 29., szombat
12:00 Budapest Honvéd-MFA - Diósgyőri VTK

- Majd az első két-három forduló után fog kiderüln, hogy hogyan sikerült a felkészülés - kezdte Vincze Richárd, a DVTK U19-es csapatának vezetőedzője. - Az akadémia által előírt munkát - taktikai periodizáció, kondícionális felkészítés - maradéktalanul elvégeztük. A sérülések elkerülték a felkészülés során játékosokat, így ez mindenképpen pozitívum. Az akadémia szakmai vezetése felől megfogalmazott cél az átalakult bajnokságban az, hogy az U19-es korosztály jövőre is az élvonalban szerepeljen. Az alapszakaszban megrendezett 11 forduló során kell a legjobb nyolcba kerülnünk ehhez, vagy esetlegesen a bajnokság második szakaszában kiharcolni ezt. Ugyanakkor az öltözőben mi merészebb célokat tűztünk ki magunk elé, aztán meglátjuk hogy sikerül. A játékosok egyéni célja az kell, hogy legyen az évre, hogy minél többször jó teljesítménnyel hívják fel magukra a figyelmet és minél többször tudjanak a felnőtt csapathoz kerülni, akár csak egy-egy edzés alkalmával is, hiszen nekik a következő lépcsőfok már a felnőtt futball.

U17

U17 I. osztály Kiemelt csoport

2020. augusztus 29., szombat
13:00 Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK

- Ebben a szezonban a DVTK Labdarúgó Sportakakadémia vezetősége úgy döntött,hogy a stábommal tovább visszük a tavalyi bajnokságot nyert csapatunkat - nyilatkozta Bém Gábor, a DVTK U17-es csapatának vezetőedzője. - A koronavírus-járvány miatt két időszakban zajlott a felkészülésünk. Május végétől már kiscsoportos edzésekkel készültünk az új idényre és június végéig edzettünk, majd következett a szünet. A visszatérést követően az ilyenkor szokásos tesztek után megkezdtük a hat hetes felkészülést a bajnokságra. Ez alatt az idő alatt négy felkészülési mérkőzést játszottunk első osztályú csapatok, a Vasas, az FTC, a MOL Fehérvár FC és az ETO FC Győr ellen, akik ellen sikerült gyakorolni a különböző taktikai variációkat. Két távozó mellett négy új játékos csatlakozott a keretünkhöz. Két labdarúgó érkezett az UTE-tól: Jászai-Deák Zoltán, Regdánszki Máté, Sz. Varga Máté az ÚFC-től, míg Peisser Soma Gyirmótról igazolt a DVTK-hoz.

 Az U17-es kiemelt bajnokság 12 csapattal indul ősszel és 11 mérkőzés alapján dől el, hogy tavasszal melyik 8 csapat játszik az A divizióba - folytatta Bém Gábor. - Szeretnénk az elit 8 csapatos bajnokságba bekerülni, de az akadémiánk továbbra is az egyén fejlődését tartja a legfontosabb képzési elvnek. A célunk továbbra is az, hogy minél több játékost tudjunk eljuttatni az első csapat keretébe. Ebben az évben szeretnénk még magasabb szintre emelni a játékosokat fizikálisan, taktikailag, technikailag és mentálisan.

U16

U16 I. osztály Kiemelt csoport

2020. augusztus 29., szombat
13:00 Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK

- Heti öt csapatedzéssel és három egyéni képzéssel készült a csapat az előtte álló megmérettetésekre, amelyek a 2020-2021-es bajnoki évad őszi tizenegy fordulójában várnak rájuk - kezdte Szakál Csaba, a DVTK U16-os csapatának vezetőedzője. - Az edzések létszáma megfelelő volt, ugyanakkor a sérülésekkel ismét hadilábon álltunk sajnos csakúgy, mint a téli felkészülési időszakban. Négy minőségi felkészülési mérkőzés is bekerült a programba, ahol rendkívül jó csapatok ellen léphettünk pályára.
 A felkészülés elején nagyon sok próbajátékos fordult meg nálunk. Ez rendkívül pozitív, mert látható, hogy egyre többen akarnak Diósgyőrben futballozni. A tesztelésre érkező játékosok közül mindenki maximálisan igyekezett megmutatni tudása legjavát. A korosztály végül négy új játékossal bővült, Tóth Sándor, Vojtkó Ákos, Sebestyén Ádám és Ördög Szabolcs személyében. 

 - Természetesen, mint mindenki más, mi is szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, eredményesen szerepelni és megkaparintani az első nyolc hely egyikét az őszi szezon végén - folytatta Szakál Csaba. - A legfontosabb, hogy a játékosok a taktikai és technikai dolgokat, az akadémia által meghatározott alapelveket a képzésen keresztül tökéletesen elsajátítsák és idővel a tartalék csapatban, majd később a profi futball világában is megállják a helyüket. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számít hanyadik helyen végzünk. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, a legtöbbet kihozni magunkból és a srácok képesek erre. Csak és kizárólag az ő érdekük és még töretlenebb fejlődésük miatt lenne jó a végelszámolásnál bekerülni a legjobb nyolc közé, hiszen akkor tavasszal újabb tizennégy minőségi mérkőzést játszhatnak. Biztos vagyok benne, hogy ezt a csapat is tudja és mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy jól sikerüljön az ősz. Bár az utánpótlásban abszolút nem az eredményesség az elsődleges, a lényeg, hogy lássuk honnan hova jutott egy játékos az évek alatt. Fontos, hogy folyamatosan fejlődjön a csapat játéka és ezáltal a futballunk minősége a szezon alatt, ehhez pedig elengedhetetlen az egyén legmegfelelőbb képzése. 

U15

U15 I. osztály

2020. augusztus 29., szombat
12:00 Diósgyőri VTK  - Ferencvárosi TC

- A felkészülést, a játékosok képzését - a kiadott két és fél hetes pihenő után - július közepén kezdtük meg - mondta Komár Gábor, a DVTK U15-ös csapatának vezetőedzője. - Az akadémiai korosztályok, köztük az U15 is, meghatározott program szerint készült a bajnoki szezonra.  Ebben a programban megvalósul mind a technikai, taktikai és a futball fitneszre kidolgozott periodizáció, ami biztosítja azt, hogy a futball minden szegmensében fejlesszük a játékosokat.  Heti öt csapatedzés mellett, három egyéni képzéssel foglalkozó edzés, és két kondi edzés szerepelt a programunkban. Ebben az időszakban hat felkészülési mérkőzést játszottunk (MTK, Mol Fehérvár, Ferencváros, Újpest FC, DVTK felnőtt női) melyek megmutatták az erényeinket, és hiányosságainkat is egyaránt, és nagyon jól szolgálták a felkészülésünket. Az edzéseken megfelelő létszámban tudtunk dolgozni, mely alapfeltétele a jó munkának. A játékosok hozzáállásával elégedettek vagyunk, így azt gondolom, hogy sikeres időszakon vagyunk túl.  Az egyre jobban működő scout hálózatunk, és nem utolsó sorban az egyre vonzóbb DVTK Labdarúgó Sportkadémia eredményeként - 16 tehetséges fiú került hozzánk próbajátékra. Közülük négy játékos került a DVTK kötelékébe: Szíjártó Balázs (MTK), Bacsa Benjamin (Hatvan) Homenszki Ronáldó (Alsózsolca), Silimon Lóránt (Nyíregyháza). Mind a négy játékos erőssége lesz a csapatunknak.

A legfontosabb célunk, a játékosok egyén képességeinek fejlesztése. Kreatív, gondolkodó játékosokat kell nevelnünk, akik önálló döntésekre képesek. Ezen döntéseket a tapasztalatokból kell hogy megszerezzék, melyekhez nekünk kell az edzésgyakorlatokat kialakítanunk, kigondolnunk úgy, hogy az mérkőzésszerű,versenyszerű, élvezetes legyen, melyekben folyamatos döntéseket kell hozniuk. Pozitív,gondolkodó atmoszférát kell teremtenünk, (hibákat javítva, kérdéseket feltéve) A játékosokat meg kell tanítanunk játszani, a játékot felépítve a kapustól, a labdát birtokolva, eljutva a támadó harmadig, majd befejezni a támadást. Az utánpótlásban nem a számszerű eredmény a lényeg, hanem az egyén fejlődése. Az az eredmény, ha önbizalomtól duzzadó, bátor, vállalkozó, a játék helyzetekben jó döntéseket hozó, tökéletes technikával rendelkező játékost képzünk a DVTK felnőtt csapatának, a magyar labdarúgásnak. Természetesen a jó játék, a képzett játékosok, majd az eredményes szereplést is hozzák magukkal. Célként a korosztályos bajnokságban való hosszú távú szereplést jelöltük meg. A legfontosabb elvárásunk a csapattal szemben, a foci iránti lelkesedés, alázat fenntartása, növelése. Azt gondolom, hogy az akadémia biztosítja számukra a magas szintű képzést, így elvárásként az egyén és ezáltal a csapat folyamatos fejlődését fogalmaznám meg.

U14

U14 I. osztály

2020. augusztus 29., szombat
12:00 Diósgyőri VTK  - Ferencvárosi TC

- Hathetes felkészülés után kezdődik a hét végén a a bajnoki szezon - nyilatkozta Nagy Attila, a DVTK U14-es csapatának vezetőedzője. - Heti öt csapatedzéssel, mellette heti három egyéni képzéssel és edzőmérkőzésekkel telt a felkészülési időszak az előre meghatározott pontosan lefektetett menetrend szerint. Huszonegy fős kerettel vágunk neki a szezonnak. Jászberényi Péter és Németh Gábor személyében két tehetséges játékos érkezett a csapathoz Egerből.
A kezdődő bajnoki szezonban a fő célkitűzés, hogy a játékosok folyamatos fejlődést mutassanak minden területen. He ez megvalósul, akkor hozzásegíti a csapatot a megfelelő minőségű csapatjáték kialakításához is. Konkrét elvárás csak a minimum szintjén van megfogalmazva, ami azt jelenti, hogy az U14-es és U15-ös csapat közös eredményei alapján a következő szezonban is az első osztályban tudjon versenyezni a DVTK. A fő elvárás a csapattal szemben a játék megfelelő színvonala és a megfogalmazott alapelvek megjelenítése területén merül föl. Bízunk benne, hogy a játékosaink folytatni tudják az elmúlt időszak eredményes szereplését.

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia edzői és munkaköri beosztása  2020/2021

 Korosztályok Vezetőedző  Pályaedző Utánpótlás koordinátor (szekcióvezető) Kapusedző Masszőr Erőnléti edző
DVTK Tartalék  Zsivóczky Gyula Jordán András Komlósi Ádám Szalma Pál      Takács Dávid Farkas Bende
U19 Vincze Richárd Kovács Ádám Komlósi Ádám Szalma Pál Takács Dávid Kovács Ádám
U17 Bém Gábor     Icsó Zsolt  Komlósi Ádám Pallai Gábor Kis Laura Hanák Attila
U16 Szakál Csaba Tepliczki Péter Komlósi Ádám Pallai Gábor Kis Laura Tepliczky Péter
U15 Kómár Gábor Paulik István Komlósi Ádám Málik Mihály Bejó Balázs Paulik István
U14 Nagy Attila György Gábor Vámosi László Málik Mihály Bejó Balázs Tepliczky Péter
U13  Sipos Gergő Lipusz Norbert Vámosi László Málik Mihály   Kovács Ádám
U12 Kiser László Kocsis Nándor Vámosi László Málik Mihály   Farkas Bende
U11 Martis Ferenc Szalóczy Dávid Vámosi László Kis József   Paulik István
U10 Nyeste János Dr. Molnár Krisztián Vámosi László Kis József    
U9   Vass László  Borbély Gábor Teodoru Borisz Kis József    
U8 Germán Gábor Tucsa Róbert Teodoru Borisz Kis József    
U7 Varsányi Zsolt  Vági András  Teodoru Borisz      
U6 Szlifka Miklós  Bánk Zsolt Teodoru Borisz      
Tehetség gondozó program Komlósi Ádám, Vámosi László (programvezetők) 

Kiser László, Bém Gábor, Icsó Zsolt, Szakál Csaba, Nagy Attila, Kómár Gábor,Paulik István (programban részt vevő edzők)              

 

Kis József, Pallai Gábor, Szalma Pál, Málik Mihály

Réti Gábor, Kis Laura, Bejó Balázs

Farkas Bende
Tehetségkutató főállású

Szénay Péter

         
Tehetségkutató mellékállású

Kocsis Nándor, Zabos Attila, Kobka Viktor, Nyeste János, Kalász Gábor

         
Utánpótlás Tehetségkutató   főállású Szlifka Miklós, Dr. Molnár Krisztián          
Iskolai program Germán Gábor, Lipusz Norbert, Varsányi Zsolt, Bánk Zsolt, Szlifka Miklós           
Óvodai program  Teodoru Borisz, Szlifka Miklós, Icsó Zsolt          
DVTK SE  Jóner Gábor Bánk Zsolt, Sárréti Géza, Molnár Zsolt        
Sportigazgató - szakmai igazgató Benczés Miklós          
Akadémia igazgató  Fogarasi Zoltán          
Igazgatói asszisztens Holman Erika          
Régiós koordinátor Borbély Péter          
Sportpszichológus  Csáki Dorottya          
Tanulmányi kapcsolattartó  Koczák Frigyes           
Vezető elemző edző Simon László          
Elemző edző Szalóczy Dávid, Lipusz Norbert, Tucsa Róbert, Benczés Balázs          
Egyéni - Posztorientált Képzést Vezető Edző Komlósi Ádám, Vámosi László, Paulik István          
Élettani Csoportvezető Barney Lord          
Táplálkozási szakértő Erdélyi Péter          
Utánpótlás menedzser Molnár Ákos          
Kit menedzser Gácsi Péter          
Sofőr Vass Tamás          
Szertáros Panyiné Fehér Katalin, Demeter István, Okos Bertalanné          
Utánpótlás        Technikai Vezetők Polényi Tamás, Timkó István