A klub egyik munkavállalója ugyanis koronavírus fertőzésre utaló enyhe jeleket tapasztalt magán, ezután önkéntes karanténba vonult és elvégeztette a PCR tesztet, amely péntek késő este adott pozitív eredményt. Az érintett munkavállaló a betegsége észlelése és az önkéntes karantén előtt mindössze fél napot töltött bent az irodában a héten. Az edzőközpontban nem járt, az első csapat tagjaival és a DVTK szakmai stábjával nem találkozott.

- Szombat reggel a járványügyi hatóságokkal való többrendbeli egyeztetés eredményeképpen sorra vettük azokat a személyeket, akikkel az érintett munkavállaló az elmúlt hét során találkozott, kapcsolatba került - nyilatkozta Dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója. - A jelenlegi járványügyi tudásunk, a vírus terjedésével kapcsolatos ismereteink és az érvényben lévő rendelkezések alapján az ÁNTSZ döntése alapján a DVTK összes érintett dolgozója szeptember 8.-ig otthoni karanténba vonult és folyamatos járványügyi tesztelésben részesül. Fontos megjegyezni, hogy jelenleg - az érintett kolléga kivételével - a DVTK dolgozói és sportolói között egyetlen olyan személy sincs, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne! A DVTK az eset kapcsán azonnal létrehozta a DVTK Járványügyi Operatív Törzsét, aminek fő feladata a DVTK dolgozóinak és sportolóinak védelme, egészségének megőrzése.

A Járványügyi Operatív Törzs a hétvégén is több alkalommal videókonferencia keretében megvitatta a szükséges intézkedéseket és szoros kapcsolatban a járványügyi hatóságokkal maximálisan betartja az érvényes járványügyi szabályokat. Kiemelten hangsúlyozzuk az alapvető higiéniai szabályok betartását! A folyamatban lévő tesztelések eredményeiről a továbbiakban is tájékoztatjuk dolgozóinkat, szurkolóinkat és a közvéleményt - zárta a DVTK orvosigazgatója.