- Sok jóra sajnos nem tudunk készülni, a koronavírus-járványról mindenki hallott, és ez sajnos - ahogy az élet más területein dolgozókat - bennünket is érint - nyilatkozta Dvorák László, a szabadfogású birkózók szövetségi kapitánya. - Azért is választottuk Diósgyőrt és Miskolcot, hiszen én nagyon szeretném a szabadfogással körbejárni az országot. Minden olyan klubnál, ahol szabadfogással foglalkoznak, szeretnénk egy kisebb időt eltölteni, hogy ezzel is népszerűsítsük magát a sportágat. A DVTK birkózótermében nagyon kellemesen csalódtam, hiszen én utoljára a régi csarnokban voltam a stadion mellett. A körülmények kiválóak, minden adott ahhoz, hogy jó munka folyjon. A legközelebbi megmérettetésünk, a magyar bajnokság szeptember 19-re van kiírva. Tegnap volt egy szakmai bizottsági ülés, amelyen felmerült, hogy egyáltalán megrendezzük-e, de az a döntés született, hogy lesz verseny. Elvileg még mindig áll az időpont a december közepi világbajnokságra, amit az olimpia helyett rendeznek. Egyelőre úgy készülünk, hogy ezek a versenyek megrendezésre kerülnek.


- A jelenlegi helyzetben a budapesti és az egyéb magyarországi edzőtábor helyszínek foglaltak és számtalan óvintézkedést is bevezettek országszerte, ezért Dvorák László szövetségi kapitány úr megkeresett, hogy amennyiben van rá lehetőség, akkor szívesen eljönnének Diósgyőrbe edzőtáborozni - tette hozzá Deák-Bárdos Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke. - A DVTK birkózó szakosztályának elnöke, Dr. Szinay Attila azonnal támogatta az ötletet, egyeztettünk az edzőkkel és elkezdtük a szervezést. Az edzések a DVTK Medical emeletén található birkózóteremben zajlanak, az erősítéseket pedig a DVTK Edzőközpont konditermében végzik a válogatott tagjai. Ezen kívül hegyi terepfutás szerepel még a programban, amelynek a Bükk hegység emelkedői nagyszerű helyszínt biztosítanak. Volt lehetőségem bepillantást nyerni a tábor mindennapjaiba,az már most látszik, hogy kiváló szakmai munka folyik az edzőtábor alatt.


Bízom benne, hogy a sportolók és a szakemberek mindennel meg vannak elégedve, bár ahogy hallom a táplálék mennyiségére panaszkodtak a birkózók. Kérem, hogy ezért ne ránk haragudjanak, hiszen ezt egy dietetikus állította össze számukra. Mint tudjuk, a birkózás egy súlycsoportos sportág, és év közben is illik odafigyelni a súlyára a sportolónak - zárta mosolyogva Deák-Bárdos Mihály.