Amint arról a klub már tájékoztatta a közvéleményt, a DVTK az eset kapcsán azonnal létrehozta a DVTK Járványügyi Operatív Törzsét, aminek fő feladata a DVTK dolgozóinak és sportolóinak védelme, egészségének megőrzése.

Miután a sport világában napról-napra egyre több olyan csapatról hallani, amelynél játékosok és stábtagok is pozitív tesztet produkáltak, az Oeratív Törzs úgy döntött, hogy az - eddig a klub edzőközpontjában készülő - első csapat és a szakmai stáb a szertárral és a mosodával együtt szerdától átköltözik a DVTK Stadionba. A klub az edzésidőpontokat is úgy választja meg, hogy a felnőtt csapat a következő hetekben egyáltalán ne találkozhasson az utánpótlás csapatokkal. A döntéssel a klub a DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékeit, a női, valamint a férfi első keretek játékosait és szakmai stábjait szeretné megóvni az esetleges fertőzéstől. Az óvintézkedéseket a DVTK annak ellenére is bevezeti, hogy az érintett - jelenleg enyhe tüneteket mutató - kolléga kivételével a DVTK dolgozói és sportolói között továbbra sincs egyetlen olyan személy sem, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne!

A folyamatban lévő tesztelések eredményeiről a továbbiakban is tájékoztatjuk dolgozóinkat, szurkolóinkat és a közvéleményt.