Az aszfaltos futam iránt egyébként óriási az érdeklődés, hiszen a különböző bajnoki osztályokban (ORB, ORC, Rallye2, Historic) több mint 180 egység adta le indulási szándékát.

A legnagyobb figyelem természetesen az élmezőny csatáját kíséri: akár öt-hat páros is esélyes lehet a végső győzelemben, köztük tartják számon Hadikékat is.

- Három héttel ezelőtt jól kezdtük a Hell 26. Miskolc Rally-t, ami nem sokkal később Tóth Zsolt tragikus balesete miatt véget is ért - tekintett vissza a hazai hétvégére Hadik András. - Próbáltuk rendezni a sorokat, de azóta nem ültünk versenyautóban. Az Eger környéki pályák tempósak, egész biztos, hogy nagy küzdelem várható. Az első gyorsasági lesz számunkra, amikor visszarázódhatunk az R5-ösbe, ráadásul ott jól is kell teljesítenünk. Nagyon oda kell figyelnünk a szombati két hosszú szakaszra, hiszen ezeken komoly előnyt és hátrányt is lehet szerezni. A pontversenyben van egy kis lemaradásunk, ugyanis a salgótarjáni árokjárásunk után a szezonnyitó nem a terveknek megfelelően alakult. Miskolcról pedig már ne is beszéljünk. Mostantól viszont igyekszünk előre tekinteni, és a lehető legjobban teljesíteni Egerben. 2018-ban, amikor abszolút bajnokok lettünk, akkor ezt a futamot is meg tudtunk nyerni, jó lenne megismételni ezt a teljesítményünket.

Az idei Q8 Oils Eger Rally szombaton délután a Dobó téri rajtceremóniával kezdődik, majd rögtön ezután a mezőny kétszer teljesíti a Pétervásárai elágazás és Sirok közötti 23 kilométeres szakaszt. Másnap három helyszínen, további kilenc gyorsasági vár a párosokra. A legjobbakat és a célba érkezett egységeket vasárnap Eger belvárosában köszöntik majd. A magyar bajnokságot jelenleg a Salgótarjánban győztes Turán Frigyes, Bagaméri László egység vezeti, a címvédő Vincze Ferenc és a fiatal Csomós Miklós előtt. Hadikék egy jó egri szerepléssel sokat léphetnének előre az éves értékelésben.

A Q8 Oils Eger Rally időterve

2020. szeptember 5., szombat
16.45, Rajtceremónia, Eger - Dobó tér

Gyorsasági szakaszok

18.18, GY1 – Pétervásárai elágazás – Sirok/1
20.51, GY2 – Pétervásárai elágazás – Sirok/2

2020. szeptember 6., vasárnap

7.48, GY3 – Szarvaskő – Egerbocs/1
8.11, GY4 – Bátor – Pétervásárai elágazás/1
8.44, GY5 – Sirok – Egerbakta/1
11.47, GY6 – Szarvaskő – Egerbocs/2
12.10, GY7 – Bátor – Pétervásárai elágazás/2
12.43, GY8 – Sirok – Egerbakta/2
15.46, GY9 – Szarvaskő – Egerbocs/3
16.09, GY10 – Bátor – Pétervásárai elágazás/3
16.42, GY11 – Sirok – Egerbakta/3
17.27, Ünnepélyes díjkiosztó – Eger Dobó tér