Mint ismert, az OTP Bank Ligában csak érvényes negatív PCR teszt birtokában léphetnek pályára a labdarúgók, így a DVTK játékosait a szakemberek ezen a héten is letesztelték, jó hír, hogy minden PCR teszt negatív eredményt adott, így a csapat zavartalanul készülhet a Honvéd elleni mérkőzésre. Amint arról korábban már beszámoltunk, az első csapatot és a szakmai stábot a DVTK Járványügyi Operatív Törzse elővigyázatosságból teljesen elszigetelte az irodai dolgozóktól és az utánpótlástól.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy a munkavállalók közül egy újabb személy tesztje adott pozitív eredményt. Az említett irodai dolgozó hétfőn jelezte, hogy enyhe influenzaszerű tünetei vannak, ezért a klub előírásainak megfelelően azonnal önkéntes karanténba vonult, az elővigyázatosságból elvégzett PCR teszt eredménye péntek délután érkezett meg. A kontaktkutatás jelenleg is zajlik. A klub munkavállalója sem az első csapat játékosaival, sem a csapat szakmai stábjával nem találkozott a napokban.

Fontos megemlíteni, hogy a két jelenleg érintett munkavállaló - eltérő munkakörükből kifolyólag - hetek óta nem találkozott egymással, így egészen biztosan nem egymástól kapták el a betegséget.

A - jelenleg enyhe tüneteket mutató - két kolléga kivételével a DVTK dolgozói és sportolói között továbbra sincs egyetlen olyan személy sem, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne!

A DVTK Járványügyi Operatív Törzse naponta több alkalommal videókonferencia keretében vitatja meg a szükséges intézkedéseket és szoros kapcsolatban a járványügyi hatóságokkal maximálisan betartja az érvényes járványügyi szabályokat. Kiemelten hangsúlyozzuk az alapvető higiéniai szabályok betartását!

Azonnali intézkedések

  • A DVTK sportolóinak és munkavállalóinak védelme érdekében elővigyázatosságból az edzőközpont területére a DVTK Labdarúgó Sportkadémia játékosain és dolgozóin kívül vasárnaptól senki sem léphet be.
  • Bevezetésre kerül egy egészségi állapot monitorozó kérdőív minden reggel minden munkavállalónál.
  • Minden munkavállaló és sportoló esetében a munkába/edzésre érkezéskor testhőmérséklet ellenőrzés végzünk.
  • A veszélyeztetett korosztályú munkavállalókat a klub felmentette az irodai munkavégzés alól, ezt online munkavégzéssel illetve szabadban való gyakorlati foglalkozások vezetésével helyettesítjük.
  • A klub csökkenti a csoportos foglalkozások, megbeszélések, találkozások számát, illetve csak szabadtéren tartja meg azokat.

A folyamatban lévő tesztelések eredményeiről a továbbiakban is tájékoztatjuk dolgozóinkat, szurkolóinkat és a közvéleményt.