A kislányok U8 kategóriájában Lazsádi Lídia hibátlan kezdését követően egy elvesztett játszma és egy döntetlen után, utolsó fordulóbeli győzelmével holtversenyes elsőként, rosszabb Bucholz pontszámítással ezüstérmet szerzett, ezzel kvalifikálta magát az Európa bajnokságra.

A kislányok U10-es csoportjában kiemelkedő teljesítményt nyújtott Tóth Kinga. Végig nála előrébb rangsorolt játékosokkal játszott, megalkuvás nélkül három győzelem és három vereség mellett az előkelő hatodik helyet szerezte meg. A korábban országos diákolimpia bajnoki címmel rendelkező Lazsádi Blanka ezúttal formán kívül versenyzett, de így is a jónak számító 10. helyen végzett.

Lazsádi Kerka az U12-es korcsoportban éremesélyesként indult, és fordulatos játszmákban bronzérmet szerzett. Szorgalma és küzdeni akarása kiváló példa a többiek számára.

A kisfiúk U10-es kategóriájában szenzációs eredmény született. Az online versenyeken is kiválóan szereplő Kovács Kristóf most élőben is bizonyította tehetségét, öt győzelem és két döntetlen mellett országos bajnoki címet szerzett, ezzel kvalifikálta magát a világbajnokságra. Ugyanebben a korcsoportban Szabó Ákos nehezen akklimatizálódott az országszerte megkérdőjelezett időbeosztású versenyen. Az első, balszerencsés játszmát követően, hibátlan, ötös nyerősorozatnak köszönhetően az utolsó fordulóban már Kristóffal játszott az aranyéremért, és végül a holtversenyes másodikként rosszabb Bucholz értékkel az előkelő negyedik helyen végzett. Ebben a korcsoportban egy harmadik fiatalunk, Turcsányi Vendel is asztalhoz ült. Számára sok tapasztalatot jelentett ez a verseny, és bízunk benne, hogy szépen fog fejlődni.

A fiúk U12-es korcsoportjában már gyakran nagyon magas színvonalú játszmákra kerül sor. Turcsányi Vince remekül kezdett, utána azonban az ellenfelei többször is a kritikus pillanatokban jól kezelték a rájuk nehezedő nyomást, és Vincének végül a hetedik helyet sikerült megszereznie.

Egy-egy arany-, ezüst és bronzéremmel, valamint további értékes helyezésekkel a DVTK lett a legeredményesebb klub az országos bajnokságon.

Gratulálunk a játékosoknak, szüleiknek és a felkészítő edzőknek, különösen FM Zámbó Zoltánnak a kiváló teljesítményekhez.

Eredmények

Korcsoport

Név

Eredmény

Lány U8

Lazsádi Lídia

2. hely

Lány U10

Tóth Kinga

6. hely

Lány U10

Lazsádi Blanka

10. hely

Lány U12

Lazsádi Kerka

3. hely

Fiú U10

Kovács Kristóf

1. hely

Fiú U10

Szabó Ákos

4. hely

Fiú U10

Turcsányi Vendel

31. hely

Fiú U12

Turcsányi Vince

7. hely