A lett csatár hazájában kezdte pályafutását, majd egészen fiatalon, 14 évesen került a tengerentúlra. Az amerikai klubjai mellett folyamatosan szerepelt a lett korosztályos válogatottban is, 2013-ban pedig nagy döntés elé került. A KHL és az USHL draftján is első körben elkelt, végül utóbbi liga mellett döntött. Az Egyesült Államok legrangosabb juniorligájában 3 szezont töltött el, majd az amerikai egyetemi ligában szereplő Clarkson University csapatában folytatta karrierjét. Az egyetemi csapatot négy szezonon keresztül erősítette ponterős játékával. Idény nyáron aláírta első profi szerződését a Winnipeg Jets kötelékébe tartozó, az AHL-ben szereplő Manitoba Moose csapatával. A csatár idény nyáron részt vett volna az NHL nyári táborában, de a vírushelyzet miatt ezt a camp-et a tervek szerint csak november második felében tartják meg. A DVTK Jegesmedvékkel a kölcsönszerződése az NHL camp kezdetéig tart.

- Nagyon örülök, hogy hosszú idő után visszatérhetek a jégkoronghoz és hamarosan meccseket is játszhatok – kezdte nyilatkozatát Haralds Egle – Nagyon jó érzés, hogy ismét Európában fogok szerepelni, olyan lesz ez a kaland, mint ha hazatérnék. A szüleim és a barátaim is jobban fogják tudni követni a meccseimet. Úgy gondolom, hogy a szakmai stábnak és a menedzsmentnek megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy hamar beilleszkedjek a csapatba. Számomra nagyon jó lehetőség, hogy ilyen magas szinten készíthetem fel magam a tengerentúli ligára. Azzal a céllal érkezem meg Miskolcra, hogy rövid időn belül a legjobb formámat meg tudjam mutatni, a csapatot pedig sok győzelemhez szeretném hozzásegíteni.

-Haralds az NCAA egyik legjobb programjában vett részt a Clarkson University csapatánál. Az ő játékstílusuk nagyban hasonlít a profi csapatokéhoz, az egyik legjobban menedzselt csapat a tengerentúlon. – mondta Dave Allison a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője - A Winnipeg Jetsnél nagy hagyománya van annak, hogy az egyetemről topjátékosokat igazolnak szabadügynökként. Nagy megtiszteltetés, hogy egy kíváló észak-amerikai klub belénk vetette a bizalmát és egy ilyen ígéretes játékost tudhatunk a keretünkben. Külön öröm számunkra, hogy Haralds nagyon motiváltan érkezik hozzánk.

Névjegy

Név: Haralds Egle
Születési hely: Liepaja, Lettország
Születési idő: 1996. november 5.
Magasság: 178 cm
Súly: 88 kg
Poszt: csatár

Pályafutása

2020 Manitoba Moose (AHL) , DVTK Jegesmedvék -
2016-2020 Clarkson University (NCAA)
2015/2016 Madison Capitols, Chicago Steel (USHL)
2014/2015 Madison Capitols (USHL)
2013/2014 Muskegon Lumberjacks (USHL)
2012/2013 Portland Jr. Pirates (EJHL)
2011/2012 Green Mountain Glades (EJHL)
2010/2011 Metalurgs Liepaja U18 (Lettország)

Sikerei

2018/2019 NCAA (ECAC) Whitelaw kupa győztes
2015/2016 U20 Divízió 1/A világbajnoki aranyérem

fotó:clarksonathletics.com