A kitűnő fizikai adottságokkal rendelkező Nick Wolff szülővárosa csapatában kezdte meg pályafutását, majd a legrangosabb amerikai juniorligában, az USHL-ben folytatta karrierjét. A Des Moines Buccaneers csapatánál töltött két szezonjában együtt dolgozott Dave Allisonnal, aki az együttes vezetőedzője volt. Ezt követően a minnesotai egyetem csapatánál folytatta pályafutását, a legerősebb egyetemi liga topcsapatában. Első évében együtt játszott a DVTK Jegesmedvék jelenlegi csatárával, Kyle Osterberggel, majd fokozatosan a csapat vezérévé is vált. Négy év alatt kétszer is sikerült megnyernie a rangos bajnokságot. Teljesítményére felfigyeltek az NHL-ben is és a Boston Bruins az elmúlt nyáron szerződést kötött vele. A DVTK Jegesmedvékkel a kölcsönszerződése az NHL szezon előtti táboráig tart.

- A játékstílusomat a kemény, fizikális játék jellemzi. – kezdte nyilatkozatát Nick Wolff - Sokat dolgozok és blokkolok a saját kapunk előtt és az emberhátrányos játékban is hasznos tagja tudok lenni a csapatnak. A szurkolók néhány kemény ütközést és kemény védekezést várhatnak tőlem. Még keveset tudok a magyar jégkorongról, de nagyon várom már, hogy megtapasztaljam az itteni hokikultúrát. Korábban már dolgoztam együtt Dave Allisonnal, aki nagy szerepet játszott abban, hogy itt folytatom a pályafutásomat. Sokat tanultam tőle a jégen és a jégen kívül is. Bízom benne, hogy hamar be tudok illeszkedni a csapatába.

- Nick egy újabb nagy erősítés a csapatunk számára. Türelmesen vártunk arra, hogy lehetőségünk legyen őt leigazolni és végül Ádámnak sikerült is véghezvinni a dolgot. A védősorunk jobb, keményebb és bővebb lesz az ö érkezésével. Évről évre sokat fejlődött és kiérdemelte, hogy szerződést kapjon egy NHL-es csapattól, a Boston Bruinstól. A fizikális képességeinek és korongkezelésének nagy hasznát fogjuk venni abban az időszakban, amíg itt lesz velünk. Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy ilyen magas szintű kluboktól tudtunk játékosokat idecsábítani. – mondta Dave Allison a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

Névjegy

Név: Nick Wolff
Születési hely: Eagan, Minnesota, USA
Születési idő: 1996. július 21.
Állampolgárság: amerikai
Súly: 104 kg
Magasság: 195 cm
Poszt: hátvéd

Pályafutása

2020-Providence Bruins (AHL) – DVTK Jegesmedvék
2016-2020 University of Minnesota-Duluth (NCAA)
2014-2016 Des Moines Buccaneers (USHL)
2011-2014 Eagan High (USHS-MN,

Sikerei

2018/2019 NCAA bajnok
2017/2018 NCAA bajnok