Zach Jordan 17 éves korától a legrangosabb amerikai juniorligában, a USHL-ben szerepelt, előbb a Omaha Lancers, majd a Des Moines Buccaneers csapatában. Utóbbi együttesnél dolgozott együtt Dave Allisonnal és a 2015/2016-os szezonban 32 góllal hálálta meg edzője bizalmát. Ezt követően az amerikai egyetemi ligában (NCAA) folytatta pályafutását a University of Nebraska-Omaha csapatánál. Az itt töltött négy esztendő alatt felhívta magára a figyelmet és az egyetemi évek után lecsapott a játékjogára az NHL-ben szereplő Columbus Blue Jackets és szerződtette őt az AHL-es farmcsapatához, a Cleveland Monstershez. A 23 esztendős csatár - aki a 27-es számot viseli majd a mezén - az NHL camp kezdetéig fogja játékával segíteni a DVTK Jegesmedvéket.

- A játékstílusom alapján én egy erőcsatár vagyok, aki szereti használni a fizikai adottságait, a lövését és a sebességét. Ezzel a játékstílussal szeretném Miskolcon is segíteni a csapattársaimat és a csapatomat. – kezdte nyilatkozatát Zach Jordan - Még nem sokat tudok Magyarországról, de az erőnléti edzőm játszott korábban a magyar ligában és csak jó dolgokat mondott nekem az élményeiről. Szeretném megismerni a helyi kultúrát és az országot. Korábban már dolgoztam együtt Dave Allisonnal, aki sokat segített abban, hogy jobb játékos legyek. Alig várom, hogy újra a csapatában játsszak és ismét tanulhassak tőle. Európában játszani egy új élmény lesz számomra, de készen állok rá, hogy a szenvedélyes szurkolóinknak örömöt szerezzek a meccseken.

- Zach képes mind a három csatár pozícióban jó teljesítményt nyújtani. A lövéseinek minősége átlagon felüli. Azt várjuk tőle, hogy megmutassa nálunk is azt a fizikális, kapuratörő játékát, ami meggyőzte a Columbus megfigyelőit arról, hogy érdemes őt szerződtetniük. - mondta a csatárról Dave Allison, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Névjegy

Név: Zach Jordan
Születési hely: Collinsville, IL, USA
Születési idő: 1996. november 12.
Állampolgárság: amerikai
Súly: 98 kg
Magasság: 191 cm
Poszt: csatár
Mezszám: 27

Pályafutása

2020 – DVTK Jegesmedvék (Tipos Extraliga)
2016-2020 University of Nebraska-Omaha (NCAA)
2015/2016 Des Moines Buccaneers (USHL)
2014/2015 Omaha Lancers, Des Moines Buccaneers (USHL)
2013/2014 Minnesota Wilderness (NAHL) Omaha Lancers (USHL)