A DVTK U18 csapatának fiatal irányítója, Oláh Fruzsina az U18-as Országos Junior bajnokságban a Győr elleni mérkőzésen 34/3 pontot szerzett. Ezt követően feljátszott az U23 csapatba, ahol a női amatőr NB I. Zöld-csoport 5. fordulójában a DVTK U23 csapatában a Kiss Lenke együttese ellen szerepelt, mi több, ismét ő lett a legeredményesebb 38/6 ponttal. Vele beszélgettünk.

Női Amatőr NB I. Zöld-csoport, 5. forduló

DVTK U23 - Kiss Lenke KA 93-85 (27-19, 25-21, 23-30, 18-15)

Junior (U18), A-csoport, 2. forduló

DVTK Akadémia - Széchenyi KA Győr 77-64 (10-16, 23-15, 26-21, 18-12)

- Hogyan kezdtél el kosárlabdázni?
- 6 évvel ezelőtt, 10 évesen kezdtem el kosárlabdázni valójában véletlenül. Előtte kézilabdáztam Ózdon, az iskolámban, melynek időpontját megváltoztatták, így egy kosárlabda edzésre tévedtem be. Ott maradtam, kipróbáltam, és azóta is pattogtatom a kosárlabdát. Kaptam egy lehetőséget, hogy Miskolcon tanuljak és kosárlabdázzak, aminek nagyon örültem, mert megszerettem a kosárlabdát, és éreztem, hogy a DVTK-nál jó helyem lesz.

- Milyen érzésekkel tölt el az, amikor a kosárlabdára gondolsz?
- Nagyon jó érzések fognak el, mert szeretem, amit csinálok. A csapattársaimmal nagyon sok időt töltünk együtt az edzéseken, és ezáltal az évek alatt a barátaimmá váltak. Az edzőimre Tóth Viktorra és Tóth Tamásra, pedig példaképként tekintek, nagyon sokat köszönhetek nekik és a klubnak, hogy megteremtik a lehetőséget és a legkiválóbb edzők tanítanak minket. Minden mozdulatunkra odafigyelnek és kijavítják a hibáinkat, nagyon felnézek rájuk.

- Hogyan fér össze a tanulás a kosárlabdával?
- Elég nehéz a sok edzés és mérkőzés miatt, de igyekszem az iskolában is jól teljesíteni. Szerintem nem megy egyik a másik rovására, mert mindkettőt szívvel-lélekkel csinálom, és a legjobb tudásomat adom. Középiskola után, a kosárlabdázás mellett természetesen szeretnék egyetemre is járni.

- Hogy érzed, mennyire veszed ki a részed a csapatmunkából?
- Az elmúlt időben sokat fejlődtünk. Nagyon összetartó csapat a miénk, sokszor a szabadidőnket is együtt töltjük, és ez összekovácsol bennünket. Összeszoktunk már, a pályán is látszik, hogy nagyon egyben van a csapat. Szerintem mindenki nagyon odateszi magát, és jó eredményeket érünk el együtt. A mérkőzések alkalmával is mindig bíztatjuk egymást, hogy a lehető legjobban teljesítsünk.

- Előző szezonban és idén is volt lehetőséged összetartó edzésen részt venni, ez milyen volt számodra?
- Nagyon jól éreztem magam és rendkívül sokat tanulhattam az idősebbektől. Örülök, hogy eljuthattam ilyen összetartó edzésre már kétszer is. A legnagyobb vágyam és célom, hogy bekerüljek a válogatott keretbe, ezért nagyon keményen dolgozom az edzéseken.

- Milyen hosszútávú céljaid vannak a kosárlabdával?
- Szeretnék felkerülni a felnőtt csapatba, ahol értékes játékperceket kaphatok. Tudom, hogy még pár év áll előttem addig, de nagyon várom már ezt a pillanatot. Addig is a saját korosztályomban szeretnék a legjobb lenni.

- Hogyan értékelnéd a legutóbbi két mérkőzést, melyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottál?
- Betegségek hátráltatták a felkészülésünket, és kulcsemberek hiányoztak a mérkőzésekről, de a helyzethez képest nagyon jól sikerült megoldanunk a feladatot, hiszen mind a két mérkőzést megnyertük. Örömmel tölt el, hogy ilyen sok pontot szereztem a csapatnak, remélem a továbbiakban is hasonló sikereket érhetünk el együtt.