A DVTK számára - miként korábban, úgy a jelenlegi világméretű járvány idején is - legfontosabb a felnőtt és az utánpótlás-korú sportolók, a dolgozók, valamint nem utolsó sorban a szurkolók egészsége.

A DVTK Járványügyi Operatív Törzse a következő intézkedéseket hozta a 484/2020 (Xi. 10.) kormányrendelet értelmében:

  • A DVTK minden szakosztályának összes mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni visszavonásig. A sportrendezvényen a versenyszerű sportolók mellett jelen lehetnek sportszakemberek (edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek), valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői - ebben a minőségükben.
  • Az utánpótlás-bajnokságok is folytatódnak, illetve a jégpályák, az uszodák, az edző-és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatók, ezért a DVTK megtartja összes az edzést a csapat- és egyéni sportágakban. A helyzetre való tekintettel a fiatalkorú sportolóink esetében a szülők döntésére bízzuk, hogy gyermekeik látogatják-e a foglalkozásokat, és erről nyilatkozni kötelesek.
  • A versenyszerűen sportolók edzésre vagy sporteseményre való eljutás és hazajutás esetében mentesülnek a kijárási tilalom szabályai alól, tehát este 8 és reggel 5 óra között a lakhelyük (tartózkodási hely, szálláshely) és az edzés/sportrendezvény helyszíne között közlekedhetnek, de rendelkezniük kell az ezt igazoló okirattal, amelyet a klub részükre biztosít.
  • A DVTK által üzemeltetett létesítményekbe csak kontaktmentes testhőmérséklet-ellenőrzés után lehet belépni. Felhívjuk a sportolók és sportszakemberek, illetve a dolgozók figyelmét a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára.
  • A DVTK Shop a szokásos nyitva tartási időben várja a szurkolókat, de belépés után a maszkviselés kötelező, a kézfertőtlenítés pedig ajánlott. Kérjük vásárlóinkat, amennyiben tehetik, vegyék igénybe a webshopot, akár úgy is, hogy előre megrendelik a terméket, amit az ajándékboltban vesznek át.
  • A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékei továbbra is az DVTK Edzőközpontban étkezhetnek.
  • A Habos Oldal söröző fogyasztó vendégeket nem fogad, azonban elvitelre továbbra is lehet vásárolni.

Az elmaradt, illetve zárt kapus mérkőzések miatt az előre megváltott bérlettel rendelkezőket a klub kárpótolja, a részletekről később tudjuk tájékoztatni a szurkolókat.