Női Röplabda Magyar Kupa, negyeddöntő 1. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsabai RSE - DVTK 3:0 (8, 13, 11)

Békéscsaba, Békéscsabai Röplabda Akadémia, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Halász Enikő Erika, Horváth Miklós.
BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Vander Weide 10, Drpa 12, Grudina 7, Pekárik 7. Csere: Molcsányi, Rády (liberók), Cicic 2, Tatár 2, Szűcs 6, Szatmári 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DVTK: Mészáros, Kovács E. 7, Kiss E. 1, Beddingfield 3, Horton 8, Szajkó 2. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Sitku, Egri, Tóth R. Vezetőedző: Toma Sándor.



Edzői értékelések

Tóth Gábor: - Az első mérkőzésen sikerült magabiztos előnyre szert tettünk. Fontos kiemelni, hogy ismét jól szálltak be fiatal játékosaink, ez épp olyan fontos, mint az, hogy előnyből várjuk a miskolci visszavágót.

Toma Sándor: - Az utóbbi hetek egyik legrosszabb teljesítményét mutatta csapatom, azonban ez nem von le semmit a jól játszó Békéscsaba érdemeiből. A mérkőzés elején a nyitásaival teljesen elbizonytalanítottak bennünket a hazaiak. Fegyelmezetten, egységesen játszottak, és mindig ki tudták venni a kulcsembereinket. Hiába ment át a labda, a kontratámadásokból stabilan és keményen megmutatták, ki az úr ebben a teremben. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, hogy a fiatalok is szokják a sebességet.


A Magyar Kupa negyeddöntő második mérkőzését december 16-án játsszák a csapatok Miskolcon, a Generali Arénában.