- Egy jól működő közösségben a felsőoktatás és a sport  mindig is szorosan összekapcsolódik - mondta Sántha Gergely, a DVTK SE elnöke az aláírást követően. - Úgy gondolom, hogy a Miskolci Egyetemen és a DVTK-nál is azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a régió azon erősségeit, amelyekre büszkék lehetünk, és amelyek működését harmonizálva az együttműködés által a régió számára értékesebb egységet tudjunk teremteni. Az észak-magyarországi régióban mind a Miskolci Egyetem, mind a DVTK a saját területükön meghatározó szereplők, és a jelen együttműködési megállapodás aláírásával egy olyan együttműködés alapjait teremtjük meg, ami már rövid távon mindkét fél hasznára fog válni.


- A Miskolci Egyetem, mint regionális tudásbázis, meghatározó szereplője a térségnek, csak úgy, mint a DVTK - fogalmazott Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. - Ez az együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy még szorosabbra fűzzük a két szervezet kapcsolatát. A célunk az, hogy a térség sportolóit itt tartsuk, és közösen egy vonzó lehetőséget kínáljunk. Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy számos K+F területen tudunk segítséget nyújtani a több mint száz évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező DVTK-nak.

A megállapodás keretében a tehetséges sportolók a Miskolci Egyetemen tanulhatnak, a tehetséges hallgatók pedig a DVTK színeiben sportolhatnak, emellett a DVTK gyakorlati képzést biztosít a miskolci hallgatóknak a duális képzés keretében.

Hosszú távon több sporttal összefüggő kutatás-fejlesztési projekteket indít a DVTK és a Miskolci Egyetem. A kutatási projektek az egyetem oktatói, kutatói és doktoranduszai számára kutatási lehetőséget teremtenek, a kutatások eredményeinek felhasználása pedig segíti a DVTK fejlődését.

Azt is bejelentették, hogy a 2024-ben megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok rendezése során a DVTK segítséget nyújt szakembereivel, tapasztalatával és létesítményeivel, így a DVTK Stadionban, a DVTK Multifunkciós Csarnokban, és a DVTK - 2024-re reményeink szerint átadásra kerülő - röplabda csarnokában is pályára léphetnek az egyetemi hallgatók. Szükség esetén pedig a DVTK Medical Centert is használhatják.