OTP Bank Liga 14. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapes, Új Hidegkuti Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Tóth II Vencel, Albert István; Németh Ádám, Szilasi Szabolcs).
MTK: Mijatović - Ikenne-King, Varju, Ferreira, Herrera - Kata, Cseke, Dimitrov - Gera D., Miovski, Prosser  Edző: Farkas Attila.
DVTK: Antal - Shestakov, Karan, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Max - Hasani, Rui Pedro, Grozav - Ivanovski. Vezetőedző: Geri Gergely.

Csere: Hasani helyett Korbély a 73., Dimitrov helyett Schön a 78., Rui Pedro helyett Iszlai a 88., Gera D. helyett Barna Sz. a 90+3., Prosser helyett Biben a 90+4. percben.
Sárga lap: Grozav a 17., Max a 20., Dimitrov az 51. Memolla a 65. percben.
Gólszerző: Kata (1-0) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

73. perc: Prosser elesett a 16-os vonala táján (talán belül, talán kívül), büntető az MTK javára. Cseke állt a labda mögé, a bal alsó sarkot célozta, ám Antal Botond gyors vetődéssel védett, majd Dimitrov közeli duplázásánál is jól zárta a szöget, a lábáról pattant ki a labda

90+1. perc: Kata Mihály vállalkozott távoli lövésre jobbról, a megpattanó labda jobb alsó sarokban kötött ki, 1-0 

Edzői értékelések

Farkas Attila: -  Egy kellemetlen ellenféllel találkoztunk, mert sokkal szervezettebben játszottak, mint eddig. A DVTK kompakt módon védekezett, és ebből próbáltak gyors kontrákat indítani, mi azonban jól kontrollálta a csapat. Az első félidőben olyan nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani, de végig uraltuk a meccset. A szünetben azt mondtam a srácoknak, higgyék el, meg lehet nyerni ezt a fontos mérkőzést. Örülök, hogy a végén sikerült.
Kimaradt egy büntető, kimaradt egy üres kapus helyzete, ami általában be szokott menni. Jobban örültem volna, ha az elején bemegy egy helyzet, és nem kell izgulni. A végén, ha egy góllal is, de megérdemelten nyertünk.
Geri Gergely: -  Szomorúak vagyunk, mert a végén veszítettünk egy pontot. Jól küzdöttünk, ám sokszor passzívak voltunk, magunkra húztuk az ellenfelet, ennél magasabban szeretnénk a jövőben védekezni. Idővel jobb lesz, agresszívabb játékot, több futást várok a csapattól. Hiszek benne, hogy a mindennapi munkának meg lesz az eredménye.
Ma nekünk is megvoltak a helyzeteink, de ha már így alakult, akkor le kellett volna hátul hozni nullára a mérkőzést. Mindenhol javulnunk kell, elöl, hátul, és az átmenetekben is. Az utolsó 4-5 percben feljebb kellett volna védekezni, ha mi tartjuk az ellenfél kapuja előtt a labdát, akkor nem kapunk gólt. Mindenki akart, ez ma ennyire volt elég.
Sokat beszéltem a pálya mellett, korábban is így tettem. Úgy éreztem, szükségük van a játékosoknak az irányításra, majd ha mindent tudnak maguktól, akkor leülök a kispadra. Remélem, eljön az az idő, hogy nem lesz más dolgom, csak tapsolni nekik.
A következő feladat kielemezni a mai mérkőzést, utána regenerálni, mert szerdán ismét azzal a céllal jövünk vissza az Új Hidegkuti Stadionba, hogy pontot, pontokat szerezzünk a Honvéd ellen.