- Jómagad is voltál edző korábban több csapatnál, egyetértesz azzal a szemlélettel, hogy az edző nem tud a csatár helyett gólt lőni? Alakulhatott volna másképp is az elmúlt néhány hét?
- Ez tény. Gólt nem lőhet, viszont fel kell készíteni ezekre a helyzetekre a játékost. A hétvégi győzelem mindig egy folyamat eredménye. Tavaly ősszel nagyon sok mérkőzésen úgy tudtunk meccseket nyerni, hogy a hasonló helyzetek akkor bementek. Jó példa erre a mezőkövesdi mérkőzés, amikor a hazai csapat sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint mi, de el tudtuk hozni a három pontot az akkori új igazolások, Iszlai Bence jó játékának és Rui Pedro góljának is köszönhetően. Nagyon sok munkát tettünk abba a meccsbe, és a befektetett munka megtérült. Hosszú távon ki szokott derülni, hogy a munka, amit a héten elvégez a csapat elegendő vagy sem. Egy-egy meccsen lehet szerencséd, egymást követően több mérkőzésen zsinórban viszont csak akkor, ha teszel is érte. Amikor volt eredmény, akkor is elmondtam a stábértekezleteken, hogy kevésnek érzem a heti edzésmunkát. A mérkőzéseken a pontok sorsa a hétköznapokban dől el.

- Ha jó értem, akkor nem csak az eredményekkel nem voltál feltétlenül elégedett.
- Elmondhatom, mert ezt korábban többször jeleztem a stáb felé is: sem az edzések számával, sem az intenzitásával nem voltam elégedett. Véleményem szerint, amikor elkezdődött a negatív időszak, az legfőképpen ennek volt az eredménye. Csütörtökön ünnepelte 71. születésnapját Veréb Gyuri bácsi, szinte minden edzésen kint van a mai napig és ez neki is feltűnt.

- Miért éppen most? A klubok általában úgy szoktak edzőt váltani, hogy - például egy válogatott szünet alkalmával - legyen ideje az új edzőnek megismerni a csapatot a következő tétmérkőzés előtt.
- Türelmesek voltunk, nem felejtettük el a sikeres periódust sem. Feczkó Tamás maga is megköszönte, mert érzése szerint is tovább tartott a bizalom vele szemben, mint az a labdarúgásban ilyenkor szokásos.Igyekezett a stáb megváltoztatni ezt a folyamatot, kevesebb lett a szabadnap, de már nem tudta megfordítani a negatív tendenciát.

- Bő egy éve tértél vissza a sportigazgatói szerepbe. Hogy érzed, ez alatt az időszak alatt sikerült megfelelően megerősíteni a keretet? A szakmai stáb kérései maradéktalanul teljesültek?
- Nem csak a keretet, hanem a szakmai stábot is jelentősen megváltoztattuk. Gyakorlatilag három korábbi vezetőedző is segítette Feczkó Tamás munkáját. Tudni kell, hogy az igazolásokhoz mind a kettőnk jóváhagyása szükséges volt, így állapodtam meg Feczkó Tamással. Ennél demokratikusabb módja nincs annak, hogy együtt tudjon dolgozni egy vezetőedző és egy sportigazgató. Minden igazolás az ő tudtával és jóváhagyásával történt. Ez működött is, bár természetesen voltak olyan játékosok, akiket Tamás vétózott meg, voltak olyanok, akiket én. Szerintem a középpályán nem voltunk elég kezdeményezőek, masszívak, hiszen a védelemre nagyon sokszor lendületből tudták rávezetni a labdát. Hiányzott az agresszivitás, a dinamika és az ütközés. Tamás szerint viszont mindez a belső védők hibája volt. Itt volt egy kis nézetkülönbség közöttünk. Én azt gondolom, hogy jelenleg is négy belső védő áll a szakmai stáb rendelkezésére, hiszen igazoltunk egy U21-es válogatott labdarúgót Hegedűs János személyében a távozó Dušan Brković helyére. Igaz, hogy Feczkó Tamás felhozta egy interjúban Tamás Márkot is, mint belső védőt. De egyrészt az ő távozása után is eredményes volt a csapat sokáig, másrészt elsősorban bal oldali védőként számított rá a stáb. Minden igazolás kompromisszumok alapján történt. A klub mindent alárendelt annak, hogy az első csapat sikeres legyen. Minden támogatást megkapott tőlünk a vezetőedző. Együtt voltunk, de nem győztünk. Az elmúlt bő egy évben érkezett többek között Iszlai Bence, Rui Pedro, Mirko Ivanovski, Kiss Tamás (kölcsönbe), Hysen Memolla, Molnár Gábor, Hegedűs János, Stefan Dražić, Gheorghe Grozav és Augusto Max. Mindannyian alapemberek lettek, de a csapat fejlődése mellett a játékosok fejlesztése is elmaradt.

- Volt olyan játékos, ahol nem volt kompromisszum?
- Több ilyen is volt, és egyet szeretnék is közülük kiemelni. Számomra Oláh Bálint a legfájóbb, mindenáron szerettem volna visszahozni Diósgyőrbe. Saját nevelésű játékosunk, három éve nem hagyott ki meccset. Annak idején Egervári Sándor idején, majd utána Horváth Ferencnél is alapember lett, Bódog Tamás irányítása alatt került Mezőkövesdre, majd később Budafokra.
És ha a korábbi vezetőedző szóba hozta a belső védőket. Sok labdarúgót megnéztünk, akik közül kiválasztottuk a közös jelöltünket, aki valóban sokat segíthetett volna. Sajnos nem fogadta el a klub ajánlatát, majd a megemelt ajánlatunkat sem. De ekkor igazoltuk le Augusto Maxot, akire a többségi tulajdonos külön keretet biztosított.

- Térjünk át a jelenre! Miért Geri Gergelyre esett a választás?
- Egy sportigazgató dolga az is, hogy a labdarúgók mellett folyamatosan figyelje az edzői profilokat, és minden részletre kiterjedően monitorozza azokat a sportszakembereket, akik a klubnak megfelelhetnek. A névsor folyamatosan változik, hiszen leülnek a kispadra, majd új megbízásra várnak. Nagyon sok szakmai szempontot kell figyelembe vennünk ilyenkor, és az emberi tényező is fontos. Geri Gergely minden kritériumnak megfelelt, hamarosan a szurkolók is látni fogják, miért őt választottuk.