- Hogyan értékeled a csapat eddigi szereplését?
- Összességében elég jól szerepeltünk, ám lehet hiányérzetünk, hiszen két olyan mérkőzésen is jó esélyünk lett volna a győzelemre, amikor vereséget szenvedtünk. Sajnos komoly egyéni hibák miatt kaptunk ki, ezért ha tényleg bajnoki döntőt szeretnénk egyszer játszani, akkor ilyen hibákat nem szabad elkövetni. Ha az FTC és az MTK elleni mérkőzések közül legalább egyet meg tudtunk volna, nyerni, ahogy tavaly is tettük, akkor ugyanúgy 28 ponttal állnánk, mint egy éve ilyenkor.

- Mi kell ahhoz, hogy a csapat átlépje a saját árnyékát?
- A fent említett hibákat ki kell javítanunk, és nagyon nagy hit kell hozzá, hogy meg tudjuk csinálni. A csapat sok játékosában meg van ez a hit, és ők a többieket is arra tudják ösztökélni, hogy higgyenek magukban, de vannak sajnos olyan labdarúgóink is, akik az FTC és az MTK ellen nem tudják azt a teljesítményt hozni, ami bennük van és tőlük elvárható.

- Szűk három hónap szünet után folytatódik a bajnokság. így kimondva ez elég soknak tűnik. Mivel telnek most a hetek?
- A lányok most hazamentek, pihennek három hetet, aztán elkezdik az otthoni munkát. Január 11-én találkozunk az öltözőben és majdnem két hónapon keresztül tart majd a felkészülésünk. Az következő tétmeccsünk 2020. március 6-án lesz, a tervek szerint ekkor lépünk ugyanis pályára a Magyar Kupa következő fordulójában. Bízom benne, hogy ugyanolyan fegyelmezettek lesznek a szabadságuk alatt is, mint az utóbbi hetekben és hónapokban. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat tagjai közül senki nem kapta el a vírust, ebből is látszik, hogy maximálisan betartották a klub és az orvosi stáb előírásait. Remélem, hogy a visszatérés után is mindenkinek negatív lesz a tesztje és egyszerre tudjuk elkezdeni a felkészülést.

- Hamarosan következik az átigazolási időszak, várható változás a keretben?
- Szinte biztos, hogy lesz távozónk és érkezőnk is a téli szünetben. Remélem, hogy az esetleges érkezők pozitív impulzusokat hoznak majd az öltözőbe.

- A cél továbbra is a bajnoki döntő, ezt sokszor elmondtad, ennek tudatában milyen tavaszi szereplésre számítasz?
- Bízom benne, hogy az első két helyezettel szembeni hátrányunkat le tudjuk majd faragni, hiszen szeretnénk a klubnak, a szurkolóinknak és a támogatóinknak minél több örömöt szerezni. Jó pár játékosunk azért van itt és azért dolgozik, hogy a célt, amit kitűztünk magunk elé, meg tudjuk valósítani. Szeretnénk egyszer történelmet írni Diósgyőrben, ezt pedig csak úgy tehetjük meg, ha bajnokságot sikerül nyernünk. A kupában is versenyben vagyunk még, de a kupaszereplés inkább szerencse kérdése, ha jó sorsolásunk lesz, akkor ott lehetünk ismét a döntőben.

- Mit üzensz a szurkolóknak?
Mindig elmondom, hogy a női labdarúgásban egyedülálló az a légkör, ami Diósgyőrben teljesen hétköznapi. Itt az lenne a furcsa, ha nem lennének szurkolók. Mindig nagyon jó hangulatot teremtettek a drukkereink azokon a mérkőzéseinken, amikor jelen lehettek a lelátón. Volt olyan meccsünk - még a gyülekezés korlátozása előtt - amikor az edzőközpontban zárt kapuk mögött játszottunk és mégis eljöttek, hogy a kerítésen kívülről is buzdítsanak bennünket. Nagyon köszönjük nekik az egész éves szurkolást, és szeretném megragadni az alkalmat, hogy kellemes ünnepeket kívánjak mindenkinek!