- Azt kaptad a karriered miskolci szakaszától, amire előzetesen számítottál?
- Mivel először játszottam távol a hazámtól elég nagy érzelmi löket volt, hogy ezúttal egy más kultúrában kell megállnom a helyem. Összességében sokkal többet kaptam ettől az időszaktól, mint amire számítottam. A srácok nagyon hamar befogadtak és már az első edzések után azt éreztem, hogy teljes értékű tagja vagyok a csapatnak. A klubnál dolgozó stáb is mindent megtett annak érdekében, hogy komfortosan érezzem magam. Ezeknek a dolgoknak köszönhetően úgy érzem a rövid idő alatt is tudtam segíteni a csapatnak.

- Emlékszem, hogy amikor megérkeztél az első napon már mondtad, hogy az interneten feltérképezted Miskolcot és alig várod, hogy bejárd a nevezetességeket. Volt alkalmad erre?
- A szigorítások egybeesése nagyjából egybeesett az érkezésemmel, így csak az első héten tudtam több időt erre fordítani. A vírushelyzet okozta körülmények ellenére igyekeztem felfedezni a várost, de az elővigyázatosság nagyobb szerepet kapott, mint a kalandvágyam. Viszont nagyon élveztem, hogy megismerhettem egy új várost, egy új kultúrát.

- Hasznos volt számodra ez a 17 szlovák ligában lejátszott mérkőzés?
- Ezt az élményt semmi másért nem cserélném el. Remek embereket ismerhettem meg, akikkel remélem a jövőben is tartom majd a kapcsolatot. Örökké hálás leszek a klubnak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra és úgy gondolom, hogy a karrieremben is fontos lépés volt ez a miskolci állomás. A jégen és a jégen kívül is sokat tanultam, amit a jövőben hasznosíthatok majd.

- Milyen időszak következik most számodra?
- Szerda hajnalban felülök a repülőre és Columbus felé veszem az irányt. Az elmúlt hetek kemény edzéseinek és meccseinek köszönhetően jó formában érzem magam, így szeretnék minél feljebb jutni az észak-amerikai ranglétrán. A Columbus Blue Jackets táborában szeretném bizonyítani, hogy érdemes velem számolni.

Névjegy

Név: Zach Jordan
Születési hely: Collinsville, IL, USA
Születési idő: 1996. november 12.
Állampolgárság: amerikai
Súly: 98 kg
Magasság: 191 cm
Poszt: csatár
Mezszám: 27