Női kosárlabda Európa Kupa 2020-2021

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) már korábban bejelentette, hogy a női kosárlabda Európa Kupa 2020/2021-es kiírása buborékos rendszerben kerül lebonyolításra.

Négy buborékos tornával zajlik le az idei Európa Kupa sorozat. Az Euroliga-selejtezőkhöz hasonlóan egy helyszínen kerül sor a selejtező mérkőzésekre, és egy találkozón dől el a továbbjutó kiléte. Az Európa Kupában négycsapatos csoportokban zajlik a küzdelem. A csoportkör buborékos tornáit 2021. január 19. és 22. között rendezik. A csoportok első két helyezettje jut a legjobb 16 gárda közé.

Jó hír, hogy az Aluinvent DVTK valamennyi játékosának negatív lett a pénteki Covid-19 PCR-tesztje, így valamennyi tervezett utazó elindulhat vasárnap Törökországba. A svéd Umeå együttese viszont már jelezte a szervezőknek, hogy nem tudnak megjelenni Ankarában, mert néhány játékosuk, illetve stábtagjuk pozitív koronavírus-tesztet produkált, a többieket pedig karanténba zárták. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg január 21-ére kisorsolt Umeå - Aluinvent DVTK találkozót törölték a programból.

Az Aluinvent DVTK tervezett programja

2021. január 19. kedd    
15:00 Ramla - Aluinvent DVTK (Yeni M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu, Ankara)

2021. január 21. csütörtök
Umeå BSKT - Aluinvent DVTK   Törölve

2021. január 22. péntek
15:00 Orman Gençlik - Aluinvent DVTK (Yeni M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu, Ankara)

A magyar csapatok csoportjai

A-csoport
Atomerőmű KSC Szekszárd, UNI Győr MÉLY-ÚT, Kayseri (török), Prometey (ukrán)

B-csoport
Aluinvent DVTK, Orman Gençlik (török), A3 Basket Umea (svéd), Ramla (izraeli)

C-csoport 
Hatay (török), Szpartak Moszkva Vidnoje (orosz), VBW CEKK Cegléd, Adana Basketbol (török)